Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Keunenhuis in de steigers

In het Keunenhuis bij Winterswijk is niet alleen de sfeer, maar ook het interieur van vroeger bewaard gebleven. Het huis was lange tijd alleen incidenteel geopend. Nu renoveren we het Keunenhuis, zodat straks iedereen van de nostalgische sfeer kan genieten.

Keunenhuis in de steigers

Nostalgie. Het overvalt je al als je in de buurt van het Keunenhuis komt. Om de pinkenstal, het daglonershuisje, de waterput, het huis zelf en de weilanden eromheen hangt een sfeer van vervlogen tijden. Dit bestaat bijna nergens meer. Het is alsof de laatste bewoner van 100 jaar geleden hier gisteren de deur achter zich dichttrok.

Renovatie Keunenhuis

Het Keunenhuis was lange tijd bewoond, waardoor de boerderij niet altijd te bezichtigen was. Nu de laatste bewoner weg is, gaan we het gebouw renoveren en een nieuwe, meer publieke bestemming geven. Na de restauratie gaan van ‘kop-tot-kont-chef’ Nel Schellekens en haar partner Henk den Herder hier verleden, heden en toekomst samenbrengen. Nel brengt het landschap op het bord en werkt met de seizoenen mee. Het woord ‘voedselverspilling’ is haar vreemd. Deze kijk op voedsel gaat Nel op het Keunenhuis overbrengen, op vakgenoten, leerlingen, maar ook op levensgenieters die voor een maaltijd op gezette tijden kunnen aanschuiven.

Wat gaat er gebeuren?

Boerderij het Keunenhuis staat in de steigers. Natuurmonumenten restaureert de historisch boerderij op dit moment om deze weer bewoonbaar en beleefbaar te maken. Zo werken we aan behoud van een unieke rijksmonumentale boerderij, waar de tijd stilgestaan heeft.

Wegens restauratie geopend

De geur van verf. Het geknisper van zaagsel onder je voeten. De knoestige handen van de dakdekker. Dat is Natuurmonumenten in de steigers. Kom je ook kijken hoe we aan het werk zijn? We vertellen je graag wat we doen en hoe mooi het wordt!

Bekijk de agenda van onze monumenten die tijdens de restauratie geopend zijn.

De restauratie van het Keunenhuis en realisatie van Nel’s Proeftuin zijn mogelijk gemaakt door de vele gulle giften, hulp van vrijwilligers, inzet van gemeente Winterswijk, goede vakmensen en de onderstaande onmisbare partijen met kennis en subsidie.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland 

 

Keunenhuis gerealiseerd met steun van provincie Gelderland, de Rijksdienst, LEADER en Europa

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Scholtenboerderij Keunenhuis
  • Wooldseweg 127, 7108 AA Winterswijk Woold (GD)
  • 0575 55 55 60
  • Met de auto Voer Wooldseweg 127, 7108 AA Winterswijk in je navigatiesysteem in, of neem vanaf de zuidkant van Winterswijk (N319) de Wooldseweg richting Bocholt. Je vindt het keunenhuis na ongeveer 2, 5 km aan je linkerhand.

logo