Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom naar familiefestival op landgoed De Slotplaats in Bakkeveen

16 september 2016 | Renée Nitters

Op zondag 1 oktober organiseert Natuurmonumenten samen met de streek voor de derde keer het familie festival; een gezellig festival waar de Slotplaats in Bakkeveen en de omgeving centraal staan. Kom je langs? De entree is gratis!

Kom naar familiefestival op landgoed De Slotplaats in Bakkeveen

Er is een markt met streekproducten, live muziek en er zijn veel activiteiten speciaal voor kinderen. Je bent van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom.

Streekpromotie

Landgoed De Slotplaats is een prachtige locatie in Bakkeveen. Om meer bekendheid aan dit mooie landgoed te geven, worden tijdens het festival de krachten uit de omgeving gebundeld. Er komt een markt met streekproducten waar ondernemers uit de regio zullen staan met bijvoorbeeld fruitproducten, kaas, vlees, honing, planten en meer. Ook zal er een boer aanwezig zijn met zijn oer Hollandse en zeldzame veerassen en hun jonge dieren.

Activiteiten voor jong en oud

Voor het hele gezin is er wat te beleven. Naast de markt zijn er veel activiteiten tijdens het festival waar je aan mee kunt doen. Zo kunnen volwassenen in de cultuurhistorie van De Slotplaats duiken door mee te gaan met een excursie onder leiding van de boswachter. Vers fruit pluk je in de boomgaard. In de appelkraam ontdek je waartoe je deze vruchten kunt verwerken. Kinderen kunnen een ritje te paard maken of zich laten schminken. Natuurlijk kun je ook rustig onder het genot van een kopje thee bij het theehuis genieten van de live muziek.

Helemaal OERRR

Speciaal voor kinderen is er het OERRR veld van Natuurmonumenten waar je leuke activiteiten kunt doen. Wat dacht je van boogschieten met een zelf gemaakte pijl en boog? Of popcorn poffen boven het vuur? verder hebben we dit jaar een spannende natuurspeurtocht! Kortom, er is op 1 oktober genoeg te beleven voor jong en oud. Kom je ook?

Toegang is gratis

Het festival is gratis toegankelijk. Voor deelname aan diverse activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Bij de entree van het festival kun je een stempelkaart kopen voor de OERRR activiteiten.

Locatie en parkeren

Het festival vindt plaats aan de Foarwarkerwei 3 in Bakkeveen, landgoed De Slotplaats. Rond het landgoed is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo