Ga direct naar inhoud
Nieuws

Het Slotplaatsfestival: duurzaam en van dichtbij

25 september 2023 | Hanneke Wijnja

Kom op zondag 29 oktober naar deze bruisende dag voor het hele gezin op landgoed De Slotplaats. Met een groene markt, natuurexpedities, workshops, OERRR activiteiten, muziek, theater en heerlijk eten en drinken. Bekijk het programma hieronder.

Slotplaatsfestival 2022

Op 29 oktober vindt het jaarlijks terugkerende Slotplaatsfestival plaats op landgoed De Slotplaats, georganiseerd door Natuurmonumenten en De Slotplaats. Rondom het iconische landhuis kun je deze dag heerlijk struinen langs kraampjes met mooie en lekkere lokale producten. Verder kun je genieten van theater, muziek en verschillende workshops en lezingen voor jong en oud. 

Niks zo duurzaam als de natuur

Tijdens korte natuurexpedities duik je het bos in om naar paddenstoelen en diersporen te speuren. Ook is er een boswachterspreekuur waarbij je de boswachter van De Slotplaats het hemd van zijn lijf mag vragen! Jonge boswachters in de dop kunnen bij alle OERRR activiteiten volop speuren, spelen en knutselen. Vergeet niet om schone kleren mee te nemen en laarzen te dragen, want vies worden mag! 

OERRR Slotplaatsfestival 2022

OERRR activiteiten voor het hele gezin

Eten en drinken van dichtbij

Natuurlijk proef je gedurende de hele dag wáár je eet. In restaurant De Slotplaats, het koetshuis of bij de foodtruck. Op de groene markt kun je producten proeven en kopen van lokale boeren en leveranciers of van het landgoed zelf!

Kom je ook?

Het Slotplaatsfestival vindt op zondag 29 oktober plaats op landgoed De Slotplaats in Bakkeveen en duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Programma Slotplaatsfestival 2023
Hanneke Wijnja
Hanneke Wijnja