Ga direct naar inhoud
Nieuws

Het Slotplaatsfestival: duurzaam en van dichtbij

25 september 2023 | Hanneke Wijnja

Kom op zondag 29 oktober naar deze bruisende dag op landgoed De Slotplaats met een groene markt, natuurexpedities, theater, lezingen, OERRR activiteiten, workshops en heerlijk eten en drinken. Alles duurzaam en van dichtbij!

Slotplaatsfestival 2022

Op 29 oktober vindt het jaarlijks terugkerende Slotplaatsfestival plaats op landgoed De Slotplaats, georganiseerd door Natuurmonumenten en De Slotplaats. Rondom het iconische landhuis kun je deze dag heerlijk struinen langs kraampjes met mooie en lekkere lokale producten. In het naastgelegen Bos van Knoop kun je genieten van theater, muziek en verschillende activiteiten voor jong en oud. 

Niks zo duurzaam als de natuur

Tijdens korte natuurexpedities duik je het bos in om naar paddenstoelen en diersporen te speuren en hoor je verhalen over de herfst en de winterslaap. Jonge boswachters in de dop kunnen bij alle OERRR activiteiten volop speuren, spelen en knutselen. Vergeet niet om schone kleren mee te nemen en laarzen te dragen, want vies worden mag!  

OERRR Slotplaatsfestival 2022

OERRR activiteiten voor het hele gezin

Eten en drinken van dichtbij

Natuurlijk proef je gedurende de hele dag wáár je eet. In De Slotplaats, het Koetshuis en bij de foodtruck. Op de groene markt kun je producten proeven en kopen van lokale boeren en leveranciers of van het landgoed zelf!

Kom je ook?

Het Slotplaatsfestival vindt op zondag 29 oktober plaats op landgoed De Slotplaats in Bakkeveen en duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis. Voor parkeren en sommige activiteiten wordt een onkostenvergoeding gevraagd.

Hanneke Wijnja
Hanneke Wijnja