Nieuws van de boswachter

Het Slotplaatsfestival: duurzaam en van dichtbij

27 september 2022 | Hanneke Wijnja

Kom op zondag 30 oktober naar deze bruisende dag op landgoed De Slotplaats met een groene markt, natuurexpedities, theater, OERRR activiteiten en heerlijk eten en drinken. Alles duurzaam en van dichtbij!

Genieterij de Slotplaats

Op zondag 30 oktober vindt na drie jaar een nieuwe editie plaats van het Slotplaatsfestival. Rondom het iconische landhuis De Slotplaats kun je deze dag heerlijk struinen langs kraampjes vol oude en nieuwe ambacht en mooie producten. In het Bos van Knoop blaas je vervolgens eventjes uit voor de theatervoorstelling over onze 'poppestien', gebaseerd op het televisieprogramma De Rijdende Rechter. De voorstelling wordt uitgevoerd door de lokale toneelvereniging Nij Bigjin. 

Niks zo duurzaam als de natuur

Tijdens korte natuurexpedities duik je het bos in om naar paddenstoelen en diersporen te speuren en hoor je verhalen over de herfst en de winterslaap. De jonge boswachters in de dop kunnen bij alle OERRR activiteiten volop speuren, spelen en knutselen. Enne, vergeet niet om schone kleren mee te nemen en laarzen te dragen, want vies worden mag! 

Wilde Buitendag Lycklamabos

OERRR activiteiten voor het hele gezin

Eten en drinken van dichtbij

Natuurlijk proef je gedurende de hele dag wáár je eet. In het restaurant De Slotplaats, bij de foodtruck of op de groene markt geniet je van biologische lekkernijen van lokale boeren en leveranciers of van het landgoed zelf!

Kom je ook?

Het Slotplaatsfestival vindt op zondag 30 oktober plaats op landgoed De Slotplaats in Bakkeveen en duurt van 11:00 tot 16:00 uur. Toegang is gratis. Voor sommige activiteiten moet worden betaald.

Hanneke Wijnja
Hanneke Wijnja
logo