Ga direct naar inhoud
Nieuws

De Slotplaats zet de Nederlandse keuken op de kaart

08 juli 2021 | Hanneke Wijnja

Natuurmonumenten heeft voor landgoed De Slotplaats een nieuwe horeca ondernemer gevonden. Op donderdag 8 juli werd het restaurant feestelijk geopend door het ondernemerskoppel Jouke-Piet Drijfhout en Mieke Rijnbeek. Met hun unieke gerechten gemaakt met verse, duurzame ingrediënten van lokale boeren en leveranciers gaan zij hun gasten ‘Dutch Cuisine’ voorschotelen.

De Slotplaats opent de deuren

Natuurmonumenten heeft voor landgoed De Slotplaats een nieuwe horeca ondernemer gevonden. De afgelopen maanden is het landhuis vanbinnen volledig gerenoveerd in een stijl passend bij dit Rijksmonument. Op donderdag 8 juli werd het restaurant feestelijk geopend door het ondernemerskoppel Jouke-Piet Drijfhout en Mieke Rijnbeek. Met hun unieke gerechten gemaakt met verse, duurzame ingrediënten van lokale boeren en leveranciers gaan zij hun gasten ‘Dutch Cuisine’ voorschotelen. 

Groene pleisterplaats

Natuurmonumenten is eigenaar van landgoed De Slotplaats en zocht de afgelopen winter gericht naar een creatieve ondernemer met passie voor duurzaamheid, horeca en gastheerschap. Gebiedsmanager bij Natuurmonumenten, Enit Scholtens, gaf aan veel vertrouwen te hebben in de samenwerking: “Bakkeveen is een dorp vol betrokken inwoners die zich inzetten om een natuurlijk en gezond leefklimaat te houden en te ontwikkelen. Natuurmonumenten heeft een nieuwe horecavisie ontwikkeld waarbij groen, duurzaamheid en gezondheid de pijlers zijn. We zijn er van overtuigd dat Jouke en Mieke het ideale koppel zijn om De Slotplaats aan toe te vertrouwen. Het moet niet alleen een pleisterplaats worden voor recreanten maar ook voor bewoners en ondernemers in en om Bakkeveen.”

Boom planten De Slotplaats

Groenten in de hoofdrol

Meesterkok Albert Kooy sprak over de beweging – Dutch Cuisine – die de Nederlandse keuken op de kaart wil zetten: “Op dit moment bestaat een groot deel van de meeste Nederlandse maaltijden uit vlees of vis, met groenten in een bijrol. Het zou veel beter zijn om dat om te draaien: 80 procent groenten en 20 procent vlees of vis. Dutch Cuisine heeft het belang van goed eten eenvoudig samengevat in vijf uitgangspunten: we eten en leven gezonder, we laten de aarde beter achter, we verspillen minder, we gunnen de producent een eerlijke prijs en we zorgen voor meer dierenwelzijn.”

In de naastgelegen boomgaard van landgoed De Slotplaats werd als symbool van de hoop op een vruchtbare samenwerking een appelboom geplant. 

De Slotplaats bruist

Het eeuwenoude landgoed De Slotplaats met gerestaureerde slotboerderij en groot bos leent zich tevens voor een prachtige natuurbeleving en een breed scala aan activiteiten en evenementen. Zo kun je deze zomer picknicken in de boomgaard, een leuke speurtocht van OERRR doen met het hele gezin, een ontspannen yoga of tai-chi sessie boeken of mee op excursie met de boswachter. Ook is op vrijdag, zaterdag en zondag de kiosk bij de Speelnatuur van OERRR geopend voor een bakje koffie of thee of voor leuke, streekeigen snuisterijen. Het restaurant is de hele zomer geopend van 10:00 uur ’s ochtends tot 22:00 uur ’s avonds. Boek je activiteit hier en je tafel hier

Hanneke Wijnja
Hanneke Wijnja