Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe gebiedsvisie voor De Slotplaats

17 maart 2022 | Hanneke Wijnja

Om de natuur en cultuur op landgoed De Slotplaats te verbeteren en het landgoed beter beleefbaar te maken, gaat Natuurmonumenten de komende periode met negen speerpunten aan de slag. Deze punten staan beschreven in de nieuwe Gebiedsvisie De Slotplaats 2022-2040, getiteld 'Genieten van ons landgoed'.

slotplaatsheader

Landgoed De Slotplaats is een geliefde plek. Als één van de grotere Friese bosgebieden trekt het gebied vele tienduizenden bezoekers per jaar om er te wandelen, fietsen, picknicken of uit eten te gaan. Als eigenaar en beheerder spannen we ons in om het landgoed zo goed mogelijk te beheren. Dat doen we samen met andere partijen en de streek.

Nieuwe visie

In 2022 vieren we een jubileum. We zijn dan 25 jaar eigenaar van landgoed De Slotplaats. In een kwart eeuw is veel werk verzet. Toch zijn we er nog lang niet. Er zijn volop kansen en knelpunten om aan te pakken. In ons jubileumjaar verschijnt deze nieuwe gebiedsvisie waarin we aangeven wat we de komende jaren willen bereiken en hoe we dat willen doen.

Download de volledige gebiedsvisie van landgoed De Slotplaats 2022-2040 'Genieten van ons landgoed' of de korte publieksfolder 'Genieten van ons landgoed'

Kom genieten van De Slotplaats!

Iedereen is van harte welkom om De Slotplaats te ontdekken. Neem een kijkje, zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal in het natuurgebied gebeurt. Over het landgoed lopen verschillende wandelroutes en er is voor de kinderen de Speelnatuur van OERRR. In restaurant De Slotplaats kun je heerlijk genieten van lokale en duurzame lekkernijen. 

Hanneke Wijnja
Hanneke Wijnja