Ga direct naar inhoud
Nieuws

Scouting Langenboom helpt de heide

13 maart 2018 | Ellen Luijks

Vrijdagmiddag 9 maart ontdeed Scouting Langenboom een stukje heide van kleine dennenboompjes. De Scouting heeft een heideveldje geadopteerd en gaat daar jaarlijks de heide helpen zodat deze niet volgroeit met bomen.

Scouting Langenboom

Alle bee(s)tjes helpen

Maar liefst 34 scouts kwamen op de fiets naar de heide. Met goede zin trokken ze alle kleine dennenboompjes uit de grond. Het is belangrijk dat de heide open blijft. Veel dieren, waaronder vele insecten, zijn afhankelijk van de heide. Juist in de beschutte heideveldjes warmt de grond snel op. Vele soorten als vuurvlinders, blauwvleugelsprinkhanen en graafbijtjes zijn dan ook blij met de hulp van deze kinderen.

Aantrekkelijk natuurgebied

Natuurmonumenten beheert de Langenboomse Bossen, een natuurgebied tussen Mill en Langenboom. Dit voormalige productiebos vol dennen transformeert geleidelijk naar een gevarieerder en aantrekkelijker bos. Door open plekken te creëren ontstaat er een grotere variatie in plantengroei. Een meer natuurlijk bos dat insecten, vogels en kleine zoogdieren aantrekt. Ook de levendbarende hagedis kun je tegenwoordig weer in het gebied tegen komen.

Dennen trekken

Scouts hard aan het werk.

Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter