De langste beek van de Veluwe

Het Leuvenumse Bos is een groot natuurgebied met mysterieus bos, stuivend zand en geurende heide. Dwars door dit bos kronkelt de langste beek van de Veluwe.

Leuvenumse beek

Waan jezelf in het buitenland

Het kraakheldere water slingert langs de paden. Hier en daar versnelt het water waardoor er een klein watervalletje ontstaat. Bijna on-Nederlands. Het geluid van de beek doet je soms denken aan een vakantie in het verre buitenland, zeker op een warme zomerdag. Wil je de beek zelf een keer zien en horen? Kom wandelen in de Leuvenumse Bossen en sta vooral eens stil bij de Zandmolen, een klein wit huisje direct naast de beek.

Naar de wandelroute Leuvenumse bossen

Waterranonkel in de Leuvenumse beek

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Poolseweg
  • Poolseweg, 3852PW Ermelo (GD)
  • Voer 3852 PW Ermelo in je navigatiesysteem in of neem vanaf de A28 afslag 13 Harderwijk-Lelystad, dan de N302 richting Elspeet-Apeldoorn. Na 4 km eerste afslag linksaf nemen richting Leuvenum-Elspeet; de parkeerplaats is na ruim 2 km. aan de linkerkant, na hotel het Roode Koper. Als je niet naar Hotel Het Roode Koper gaat, dan daar ook niet parkeren. Vanaf de A1 afslag Kootwijk nemen en over de N302 richting Harderwijk; op de rotonde Nieuw Milligen rechtdoor richting Harderwijk; na 8 km rechtsaf richting Leuvenum-Staverden; voorbij hotel de Zwarte Boer 1e onverharde weg rechtsaf is de parkeerplaats.

logo