Word lid
Wandelen

Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

5 km

Waar

Leuvenumse bossen

Wandelen

Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Kindvriendelijke wandelroute Leuvenumse Bos, vlakbij Ermelo. Ontmoet wilde zwijnen en reeën en drink na afloop een kopje koffie bij De Zwarte Boer.

De wandelroute door de Leuvenumse Bossen maakt onderdeel uit van de 165 km lange, Lange Afstands Wandelroute (LAW) Dwars door Gelderland.

Vanaf de parkeerplaats volg je de Poolseweg (naar links) over het wildrooster, daarna volg je de blauwe paaltjes.

Wat is er tijdens het wandelen te zien?

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Poolseweg: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Voer 3852 PV Ermelo in je navigatiesysteem in of neem vanaf de A28 afslag 13 Harderwijk-Lelystad, dan de N302 richting Elspeet-Apeldoorn. Na 4 km eerste afslag linksaf nemen richting Leuvenum-Elspeet; de parkeerplaats is na ruim 2 km. aan de linkerkant, na hotel het Roode Koper. Als je niet naar Hotel Het Roode Koper gaat, dan daar ook niet parkeren.

Vanaf de A1 afslag Kootwijk nemen en over de N302 richting Harderwijk; op de rotonde Nieuw Milligen rechtdoor richting Harderwijk; na 8 km rechtsaf richting Leuvenum-Staverden; voorbij hotel de Zwarte Boer 1e onverharde weg rechtsaf is de parkeerplaats.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Neem vanaf NS-station Harderwijk de bus richting Apeldoorn. Uitstappen bij halte 'Het Roode Koper' of 'De Zwarte Boer'. Ook kun je vanaf Harderwijk een treintaxi nemen of een fiets huren.

De route

 Startpunt

Leuvenumse bossen Parkeerplaats Poolseweg

Leuvenumse bossen

Wat wij hier doen

Ruimte voor zand en heide

Natuurmonumenten houdt de Leuvenumse bossen al ruim honderd jaar in topconditie. Zonder maatregelen zouden de heide en de stuifzandgebieden dichtgroeien met bos. Met schapen zorgen we dat het landschap open blijft. In het bos krijgen de oorspronkelijke bomen de ruimte. Zo zorgen we voor ideale omstandigheden voor de planten en dieren die hier thuishoren. En natuurlijk denken we ook aan de bezoekers. We leggen paden en parkeerplaatsen aan, zetten bankjes neer en zorgen voor informatie.

Help mee de natuur te beschermen
5 km

Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo