Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe vakantiewoning in Tienhoven

05 december 2019 | Tamara Overbeek

Vanaf begin december is de woning van Natuurmonumenten aan Dwarsdijk nummer 10 in Tienhoven te huur als vakantiewoning op buitenlevenvakanties.nl. Door een flinke opknapbeurt is het huisje geworden tot een pareltje, gelegen op een idyllisch plekje midden tussen de Tienhovense plassen.

vakantiewoning Tien

In de jaren ‘60 heeft Natuurmonumenten dit huisje, samen met molen de Trouwe Wachter, aangekocht waarna het huisje verhuurd werd. Na beëindiging van het laatste huurcontract heeft het huisje de bestemming ‘vakantiewoning’ gekregen. Op deze manier wordt de karakteristieke woning duurzaam behouden én kunnen meer mensen van dit mooie plekje genieten.

Ideale uitvalsbasis

De vakantiewoning, die de naam ‘Tien’ heeft gekregen, is geschikt voor 2 personen. Het heeft een sfeervolle inrichting en is van alle gemakken voorzien. De woning is omgeven door een boomgaard en een beschut terras met een schuur. Een ideale uitvalsbasis om de mooie natuur van de Tienhovense plassen te beleven door bijvoorbeeld het Vredevoetpad te wandelen of een fietstocht te maken.

Buitenleven vakanties

Buitenleven Vakanties is een initiatief van dé drie natuurorganisaties van Nederland: De Provinciale landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Een belangrijke reden om vakantiewoningen aan te bieden is om mensen de natuur van dichtbij te laten ervaren, maar ook om op deze manier de, vaak bijzondere, gebouwen in stand te kunnen houden. Van bijzondere boerderijen tot een statige villa, er is voor iedereen een droomlocatie. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, ze liggen op unieke plekken in de natuur. 

Tamara Overbeek
Tamara Overbeek