Ga direct naar inhoud

Overnachten op Marker Wadden

In de vroege ochtend en de vroege avond is het rustig op Marker Wadden. Je geniet in alle rust van de vogelgeluiden, de mooie moerasnatuur en de zonsopkomst of zonsondergang. Als je op Marker Wadden slaapt, beleef je het gebied volop. Wil je op Marker Wadden overnachten? Boek dan een natuurhuisje of kom met eigen boot naar het eiland.

overnachten op Marker Wadden

Huisje huren op Marker Wadden

Op het haveneiland staan enkele natuurhuisjes. De huisjes zijn, net als de rest van de nederzetting, volledig zelfvoorzienend. Wil je meer weten of direct een huisje huren? Ga dan naar de website van Landal. 

Goed om te weten: de opbrengsten komen ten goede aan het beheer en onderhoud van Marker Wadden. Met jouw verblijf steun je de natuur.

Met eigen boot naar Marker Wadden

Marker Wadden is erg in trek bij watersporters. Er is een stapelsteiger en er zijn ligboxen. Ook kun je met de kano aanmeren. Het is vaak druk in de haven. Op korte termijn is het mogelijk om vooraf een box te reserveren. Zodra dat kan, vind je hier een linkje naar het boekingssysteem. Als je in de haven aankomt, vragen wij je om je te melden bij de havenmeester. Je kunt op Marker Wadden niet kamperen. 

Wees je ervan bewust dat Marker Wadden in de eerste plaats een natuurgebied is. Je maakt in de haven gebruik van basisvoorzieningen, er is bijvoorbeeld geen stroom bij de ligplaatsen voor de pleziervaart. Je kunt gebruik maken van de douches en toiletten op het eiland. 

Goed om te weten: 

  • Er zijn douches en toiletten. 
  • Neem voldoende eten en drinken mee, want op het eiland is bijna niets te krijgen. Bij de eilandwachters is een klein aantal basisartikelen verkrijgbaar, mocht je iets vergeten zijn. 
  • Barbecue of open vuur is niet toegestaan. 
  • Tussen zonsondergang en zonsopgang mag je het natuurgebied niet betreden. Het is dan de bedoeling dat je in de nederzetting blijft. 
  • Wij werken nog aan de drinkwatervoorziening. Het water dat op het eiland uit de kraan komt kun je nu nog niet drinken. Er is beperkt water te koop, dus neem zelf ook vers drinkwater mee. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid