Overnachten op Marker Wadden

In de vroege ochtend en de vroege avond is het rustig op Marker Wadden. Je geniet in alle rust van de vogelgeluiden, de mooie moerasnatuur en de zonsopkomst of zonsondergang. Als je op Marker Wadden slaapt, beleef je het gebied volop. Wil je op Marker Wadden overnachten? Dat kan op drie manieren: in een natuurhuisje, op je eigen boot in de natuurhaven of op ons natuurkampeerterrein.

overnachten op Marker Wadden

Huisje huren op Marker Wadden

Op het haveneiland staan enkele natuurhuisjes. De huisjes zijn, net als de rest van de nederzetting, volledig zelfvoorzienend. Wil je meer weten of direct een huisje huren? Ga dan naar de website van Landal. 

Goed om te weten: de opbrengsten van de verhuur komen ten goede aan het beheer en onderhoud van Marker Wadden. Met jouw verblijf steun je de natuur.

Met eigen boot naar Marker Wadden

Marker Wadden is erg in trek bij watersporters. Er is een stapelsteiger en er zijn ligboxen. Ook kun je met de kano aanmeren. Het is vaak druk in de haven. Op korte termijn is het mogelijk om vooraf een box te reserveren. Zodra dat kan, vind je hier een linkje naar het boekingssysteem. Als je in de haven aankomt, vragen wij je om je te melden bij de havenmeester. 

Wees je ervan bewust dat Marker Wadden in de eerste plaats een natuurgebied is. Je maakt in de haven gebruik van basisvoorzieningen, er is bijvoorbeeld geen stroom bij de ligplaatsen voor de pleziervaart. Je kunt gebruik maken van de douches en toiletten op het eiland. 

Kamperen op Marker Wadden

Op Marker Wadden vind je een klein natuurkampeerterrein, vlak naast de nederzetting. Kamperen kost € 10,- per nacht per tent en er zijn alleen kleine, tweepersoons trekkerstentjes toegestaan. 

Op dit moment is het alleen mogelijk te reserveren als je met eigen boot (of kano) naar het eiland komt, of als je besluit om twee retourtickets voor de veerdienst te kopen, eentje voor dat dag dat je heen wenst te gaan en eentje voor de dag dat je terug gaat. Je kunt maximaal drie nachten op Marker Wadden kamperen. Het kampeerterrein is in de lente en zomer van 2021 voor het eerst open en er is beperkt plaats. Daarom is het noodzakelijk om een kampeerplek te reserveren. Reserveren kan via [email protected] 

Goed om te weten: 

  • Er zijn douches en toiletten. 
  • Neem voldoende eten en drinken mee, want op het eiland is bijna niets te krijgen. Bij de eilandwachters is een klein aantal basisartikelen verkrijgbaar, mocht je iets vergeten zijn. 
  • Je hebt zandharingen nodig om de tent goed op te kunnen zetten. 
  • Barbecue of open vuur is niet toegestaan. 
  • Tussen zonsondergang en zonsopgang mag je het natuurgebied niet betreden en is het de bedoeling dat je in de nederzetting blijft. 
  • Wij werken nog aan de drinkwatervoorziening. Het water dat op het eiland uit de kraan komt kun je nu nog niet drinken. Er is beperkt water te koop, dus als je een nachtje komt kamperen, neem dan ook vers drinkwater mee. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo