Ga direct naar inhoud
Nieuws

Tijdelijke omleiding Schaddenpad

31 augustus 2021 | Jantine Wesselink

Ben je van plan om rond komend weekend of volgende week het Schaddenpad rondom het Korenburgerveen bij Winterswijk te lopen, houd dan rekening met een kleine omleiding onderweg. Er zijn werkzaamheden bij een stuw Schaarsbeek, die naar verwachting een week duren.

Korenburgerveen

Natuurwerkzaamheden 

Aannemer Baks gaat aanstaande vrijdag (of uiterlijk maandag) aan de slag bij stuw Schaarsbeek. Deze stuw wordt vervangen en er komen brugdelen, zodat wandelaars met droge voeten de beek en waterplas over kunnen steken. Ook worden spontaan opgekomen berken weggehaald en op een klein stukje verwijderen we de voedselrijke bovenlaag , zodat weer jonge planten kunnen ontkiemen. Deze ingreep is onderdeel van het hoogveenherstel Korenburgerveen We verwachten dat de werkzaamheden een week duren.

Tijdelijke omleiding

Tijdens deze werkzaamheden worden wandelaars op het Schaddenpad tijdelijk omgeleid via de Korenburgerveenweg – Corleseweg - Maneschijnweg (zie kaartje hieronder). De omleiding wordt met paaltjes aangegeven en wandelaars vinden ter plekke achtergrondinformatie.

Ultieme hoogveenbeleving 

Het Schaddenpad is 12 km en loopt rondom het veen. Het hoogveencomplex van het Korenburgerveen is uniek voor Nederland; het komvormige veengebied bestaat niet alleen uit een hoogveenkern, maar ook uit een soortenrijke randzone, die als een beschermende schil rondom het gebied ligt. Die combinatie maakt het Korenburgerveen een thuis voor vele diersoorten en plantensoorten. 

kaartje omleiding Schaddenpad sept 2021
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink