Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom op kraamvisite bij de lammetjes in het Dwingelderveld

17 maart 2016 | Renée Nitters

In het Dwingelderveld vieren we de lente! Op 10 april ben je welkom op de lammetjesdag in de schaapskooi Achter 't Zaand in Lhee. Er zijn al weer tientallen lammetjes geboren. Schaapherder Johan Coelingh stelt zijn schaapskooi zondag 10 april gastvrij open voor jou! Kom je langs?

Kom op kraamvisite bij de lammetjes in het Dwingelderveld

Beschuit met muisjes

Speciaal voor deze gelegenheid staat er lekkere beschuit met muisjes voor je klaar, natuurlijk in blauw en roze. Alle jonge dieren dartelen door de kooi en de wei. Schaapherder Johan geeft uitleg over zijn schaapskudde en het specifieke ras, het Drentse heideschaap. Kom gezellig langs om samen het voorjaar te vieren. De middag is gratis.

placeholder

Fotograaf: Tony RuiterBron: Natuurmonumenten

Win een middag schapen scheren met de herder

Heb jij een idee hoeveel lammetjes er dit voorjaar zijn geboren in de kudde van schaapherder Johan Coelingh? Lever op 10 april je antwoord in tijdens de gezellige middag. Raad jij het juiste aantal dan maak je kans op een middag schapen scheren met de herder. Een unieke kans om de kudde en het schaapherdersvak beter te leren kennen.

Locatie

Je bent tijdens de lammetjesdag op 10 april van 14.00 - 16.00 uur welkom bij schaapskooi 'Achter 't Zaand, Achter 't Zaand 4 in Lhee om lammetjes te komen aaien! Kijk in de activiteitenkalender voor alle details.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo