Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Nieuwe struinroute door Nationaal Park Dwingelderveld

12 januari 2015 | Renée Nitters

Sinds begin deze maand loopt er vanaf het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen een leuke route door het Kloosterveld. Het is een bijzondere route. Deze struinroute door het Nationaal Park Dwingelderveld geeft je de mogelijkheid om het natuurgebied kris kras te doorkruisen, paden ontbreken nagenoeg.

Nieuwe struinroute door Nationaal Park Dwingelderveld

Ontdek het gebied kris kras

De wandelroute is ongeveer 3,5 kilometer lang en is te vinden in de route app van Natuurmonumenten. De route leidt je langs een aantal punten in het veld, maar je kunt de route ook naar eigen inzicht invullen. Paden zijn hier niet, je mag het gebied kris kras ontdekken: stapstenen, grote veldkeien, schapen misschien tref je in de zandgrond zelfs vuurstenen aan. De route is in het veld niet bewegwijzerd. Houd honden aan de lijn in verband met (drachtig) vee dat in het gebied loopt.

Eldorado voor vogels

Het Kloosterveld is ingericht als wateropvanggebied. Door het regenwater vast te houden, worden overstromingen voorkomen. Als er veel water staat is dit een eldorado voor ganzen, eenden en steltlopers. Ieder jaargetijde een mooie gebied om eens door te wandelen. Het zal je verrassen!

In de route app Natuurmonumenten

Je vindt de struinroute in de route app van Natuurmonumenten. Heb je de route app nog niet op je iphone of android staan? Download de Natuurmonumenten route app hier gratis.

Startlocatie wandeling

Bezoekerscentrum Dwingelderveld (gratis parkeren)Benderse 22Ruinen

placeholder

Fotograaf: Olga de LangeBron: Natuurmonumenten

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo