Ga direct naar inhoud

De wondere onderwaterwereld van de Oosterschelde

Het is bijna niet voor te stellen, maar onder het wateroppervlak van de Oosterschelde schuilt een enorme rijkdom aan dieren en waterplanten. Sepia’s, zeepaardjes, anemonen, zeehonden, bruinvissen, zelfs haaien komen in de Oosterschelde voor.

Oosterschelde onderwater

En wist je dat in de Oosterschelde de enige Nederlandse koraalsoort voorkomt? Duik in het onderwaterleven van de Oosterschelde en laat je meeslepen in de verwondering en veelzijdigheid van dit prachtige natuurgebied.

Een zee van leven

De Oosterschelde is wereldnatuur die op internationale schaal een belangrijke functie heeft. Tienduizenden vogels doen de Oosterschelde jaarlijks aan op hun verre reis naar het zuiden of noorden. Natuur die zich deels boven water afspeelt. Maar de natuur houdt niet op aan de waterspiegel. Onder water bruist het van het leven. Op en in de zandige bodem leven:

  • brokkelsterren
  • platvissen
  • sepia's
  • garnalen
  • schelpdieren
  • allerlei soorten wormen

Tussen de stenen van dammen en dijken leven krabbetjes en kreeften. Kleurige zeeanjelieren, mosselen, zakpijpen en wieren zetten zich vast op de harde ondergrond van dijken en stenen. Ook meerpalen, onderkanten van boten en zelfs trossen die in het water hangen raken begroeid!

Snorkelen in de Oosterschelde!

Wil je de onderwaterwereld van de Oosterschelde zelf beleven? Dat kan, want gewapend met een duikbril en snorkel heb je soms goed zicht en krijg je een kijkje in de wondere wereld van de Oosterschelde. Snorkel je liever in groepsverband? Ga dan mee met een van de snorkelexcursies van Nationaal Park Oosterschelde.

Kijk voor activiteiten op www.ontdekdeoosterschelde.nl.

Bijzondere bewoners

Duik nog dieper in de onderwaterwereld van de Oosterschelde en lees hier meer over de meest bijzondere bewoners. Zoals de bruinvis, sepia en haaien! Lees meer.

Bruinvis is een kleine soort walvis die in de Noordzee voorkomt.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid