Ga direct naar inhoud

Vraag het de boswachter tijdens de zonnewende

Vraag het de boswachter tijdens de zonnewende

Waar

Nijenburg

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Vraag het de boswachter tijdens de zonnewende

Unieke zichtas

Vanaf het monumentale landhuis Nijenburg zijn rond 1710 drie zichtassen aangelegd. De belangrijkste zichtas, de Westerlaan, ook wel de Ronde O laan genoemd, is zo aangelegd dat de zon hier op 21 juni precies in het verlengde van de zichtas ondergaat. Dit magische moment van de zonnewende kondigt de astronomische zomer aan en markeert het moment waarop de dagen weer korter worden. 

Speciale dag

Op de langste avond van het jaar worden de bomen op de zichtas magisch verlicht door de laatste zonnestralen. Veel Heilooënaren beleven samen dit moment dat maar één keer per jaar plaatsvindt. Met gevulde picknickmanden, kleedjes en soms stoelen komen ze genieten van deze speciale gebeurtenis.

Vraag het de boswachter

Kom vrijdag 21 juni naar de zomerzonnewende. Boswachters zijn aanwezig om de bezoekers hartelijk te verwelkomen. Altijd al iets willen vragen over het landgoed Nijenburg, over de natuur en haar verborgen schatten, dan is het nu je kans! Beleef hèt moment van het jaar in het bos samen met de boswachters van Natuurmonumenten

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Stetlaan