Cultureel

Maria en Anuschka Pedano spelen met Jorian van Nee op Kasteel Oldenaller

  • Geschikt voor rolstoel
  • Rolstoel met begeleider

Maria en Anuschka Pedano spelen met Jorian van Nee op Kasteel Oldenaller

Waar

Oldenaller

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Maria en Anuschka Pedano spelen met Jorian van Nee op Kasteel Oldenaller

Het romantisch gedachtengoed ontstond in roerige en onzekere tijden. Een grote groep mensen verlangde naar een mooiere en betere wereld. Men wilde terug naar de basis, naar de natuur. Vele kunstenaars lieten zich door de natuur tot prachtige romantische werken inspireren. Ook vandaag doen de Pedanozusjes een stapje terug met een mooi gevarieerd, romantisch programma in de prachtige en romantische omgeving van Kasteel Oldenaller. Samen met pianist Jorian van Nee nemen ze je mee in tijd voor natuur, bezinning, voor liefde en respect voor elkaar, voor onthaasting en tevredenheid. De Schilflieder van August Klughardt, wiens muziek is gebaseerd op de romantische gedichten van Nikolaus Lenau komen aan bod, maar ook romantisch Frankrijk komt om de hoek kijken met de Altvioolsonate van Vieuxtemps en melancholische Franse chansons. Anuschka en Maria Pedano zijn twee talentvolle zussen. Vanaf hun jongste jaren maken ze al samen muziek, wonnen vele prijzen, Anuschka op altviool en Maria met hobo en zang. Ze speelden op binnen- en buitenlandse podia en traden onder andere op bij Podium Witteman.

Programma

Maria Pedano, hobo en zang
Anuschka Pedano, altviool
Jorian van Nee, piano

A. Klughardt: Schilflieder
H. Vieuxtemps: uit Altvioolsonate, op. 36: Maestoso & Finale scherzando
Franse chansons van onder meer J. Brel, C. Aznavour en E. Piaf

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Eeuwenoud landgoed

Even buiten Putten ligt het eeuwenoude landgoed Oldenaller, met een goed bewaard kasteel uit de 17de eeuw als middelpunt. Een stevig, vrijwel vierkant landhuis op een heuvel waar in de middeleeuwen al een kasteel stond. Op de grondvesten daarvan verrees in 1655 het huidige bouwwerk. Vermoedelijk is Jacob van Campen de bouwmeester, die ook het Koninklijke Paleis op de Dam en Paleis Noordeinde ontwierp. Hij staat aan de basis van het Hollands classicisme. Na een lang verblijf in Italië, combineerde hij terug in Holland de klassieke architectuur met de Hollandse baksteenbouw, die hij ook bij Oldenaller toepaste. Een ingrijpende verbouwing verandert het classicistische kasteel kort na 1848 in een romantisch, witgepleisterd huis. Bij een restauratie in 1975 is de witte pleisterlaag verwijderd en ook enkele 19e -eeuwse elementen.

Voorafgaand aan het concert kun je deelnemen aan een korte rondleiding in de tuin en over het landgoed.

Praktische informatie

  • Bij de schuur van Natuurmonumenten tegenover het kasteel is parkeergelegenheid. Rijd de Oldenallerallee op en negeer het bordje "verboden in te rijden". Je kunt op ongeveer 20 meter van het kasteel parkeren bij de schuur.
  • Bij de toegang zijn twee brede bordestreden te nemen. Voor mensen met rollator of wandelstokken is dat - eventueel met hulp van anderen - goed te doen. Er is geen rolstoellift of iets dergelijks.
  • Start van de rondleiding 13:15 uur, het concert begint om 14:00 uur.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo