Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Graafschap

berkel Staringkoepel Graafschap

Cultuurhistorisch en natuurlijk één geheel

Die eenheid van de landgoederen - landhuis, moestuin, parkbos en het omringende boerenland van de pachters - dat vind ik mooi aan de Graafschap. Vroeger was het een economische eenheid, die voor de natuur volop variatie en kansen bood. Die eenheid bewaken en bewaren voor de natuur, dat is prachtig werk.

media:image:087b20ad-aa9b-4adc-97da-7aa4988c2800
Janine Pelgrum

Boswachter van dit gebied

Meer over Graafschap
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Projecten
 • Over het gebied

  Volop variatie, voor elk wat wils

  Ten oosten van de IJssel, tussen Zutphen, Lochem, Borculo en Doetinchem beheert Natuurmonumenten een groot aantal natuurgebieden. Landgoederen, maar ook bosgebieden en heidevelden. de kleinschaligheid en variatie biedt veel kansen voor mensen en natuur.

  De Graafschap in een notendop

  Natuurmonumenten beheert in de Graafschap de volgende gebieden:

  Graafschap

  De mooiste routes

 • Wandelen

  Groene wandelroute 5 km Hackfort, vlakbij Vorden

  De groene route op Hackfort biedt een korte wandeling vol variatie: je komt onder meer een eeuwenoud landgoed met kasteel, moestuin en watermolen tegen.

  • 5 km
 • Wandelen

  Holland op z'n mooist: Hackfort

  Kom genieten en laat je inspireren door het prachtige landschap op landgoed Hackfort zoals de schilders van de Haagse School dat rond 1900 deden.

  • 4.1 km
 • Graafschap

  Agenda

  chutneys maken
  di 22 okt

  Workshop Ontdek de eindeloze smaken van chutneys op Hackfort

  Chutneys maken is een kookproces en net als fermenteren en zoetzuur een vorm van conserveren.

  nachtwachter
  vr 25 okt
  Op pad met kinderen

  Nachtwachter op Het Enzerinck

  Wandel in het donker mee met de Nachtwachter en ontdek samen de geheimen van de nacht op landgoed Het Enzerinck bij Vorden. Een avontuurlijke tocht speciaal voor kinderen. Met chocolademelk toe!

  Groente fermenteren
  di 29 okt

  Workshop 'Wie van zuurkool houdt, houdt ook van fermenteren' op Hackfort

  Fermenteren is helemaal ‘in’. Maar wat is het eigenlijk en wat kun je ermee? Door het proeven van diverse soorten gefermenteerde groente krijgt u een indruk van wat er allemaal mogelijk is. Daarna kiest u zelf verse groente en kruiden en gaat aan de slag.

  Graafschap

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo