Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Buitenconcert van De Bezetting Speelt op Buitenplaats De Tempel

NMF Kamermuziekfestival: Buitenconcert van De Bezetting Speelt op Buitenplaats De Tempel

Waar

Polder Schieveen

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 25,00
 • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Buitenconcert van De Bezetting Speelt op Buitenplaats De Tempel

Geworteld in de historische Rotterdamse wijk Delfshaven, ontwikkelt muziekcollectief De Bezetting Speelt nu al 15 jaar een zeer afwisselende programmering van kamermuziekwerken. Ze maken kamermuziek op het hoogst mogelijke niveau met een steeds wisselend ensemble. Juist die verschillende combinaties van instrumenten bieden een rijke variatie in klank. Continu zoeken ze daarbij naar niet-alledaags repertoire. Het resultaat? Een spannende, bruisende programmering waarin grote, kleine, bekende en minder bekende werken aan bod komen. Ze reizen ietsje af naar het Noorden, naar buitenplaats De Tempel. En ze nemen u mee op een wandeling door de tuin van het landgoed.

Programma

De Bezetting Speelt

 • Imre Rolleman, fluit
 • Alexander van Eerdewijk, hobo
 • Annet Karsten, fagot
 • Anne Meike Burger, cello
 • Nienke Kosters, contrabas

(Theekoepel)
P. Octave Ferroud: Trois pièces pour flûte seule
H. Villa-Lobos: Ária, uit: Bachianas Brasileiras (1938)
J. Barrière: Sonate voor cello en contrabas, deel II en III

(Landhuis)
Z. Lukáš: Duo di Basso (1987)
J. Röntgen: Trio, op. 86
G.P. Telemann: Triosonate in d kl., TWV 42:d4 uit "Essercizii Musici".

Groen Rijksmonument van Rotterdam

Buitenplaats De Tempel is een van de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de rand van Rotterdam in Oud-Overschie. Gesticht om de onrustige stad te ontvluchten. Ook nu kom je hier tot rust; dwaal over de eeuwenoude lanen, geniet van de vogels, stinsenplanten en unieke beeldencollectie. De Tempel is een kenmerkend voorbeeld van een vroeg achttiende-eeuwse buitenplaats in classicistische aanleg met geometrische tuin, waarmee de eigenaar zijn status uitdrukte. Voor het concert wandel je met de boswachter door de bijzondere tuin. Onderweg geniet je van prachtige muziek bij de theekoepel en het hoofdgebouw. Voor een versnapering en een drankje strijk je na het concert neer bij de foodtruck met heerlijk lokaal gemaakte lekkernijen.

Praktische informatie

 • Het concert vindt plaats in de open lucht. Houd de weersvoorspelling in de gaten en denk aan warme kleding of een sjaal en passend schoeisel.  
 • Om 12.00 uur verzamelen we bij de parkeerplaats. De groep wordt in tweeën gesplitst en vanaf de parkeerplaats wandel je stipt om 12:30 uur met de boswachter over de buitenplaats richting de theekoepel (20 min). Onderweg geniet je van muziek bij de theekoepel, waarna je de wandeling vervolgd richting het hoofdgebouw. Deze wandeling duurt ongeveer een half uur. We sluiten af met een prachtig eindconcert in de barokke voortuin van het statige hoofdgebouw.
 • Parkeren kan op de parkeerplaats: West-Abtspolderseweg, 3046 NJ Rotterdam. Leden van Natuurmonumenten parkeren hier gratis en kunnen uitrijden met hun lidmaatschapskaart. Niet-leden betalen euro 1,75 per uur.
 • Deze locatie is lastig toegankelijk voor personen in een rolstoel. Wil je komen in een rolstoel, neem dan vooraf contact op met de boswachter om dit af te stemmen: [email protected].

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement)