Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Dieren spotten

Weidevogels fotograferen tijdens Moederdag met boer Jan-Dirk bij Rotterdam

Weidevogels fotograferen tijdens Moederdag met boer Jan-Dirk bij Rotterdam

2 km

Waar

Polder Schieveen

Vertrekpunt

  Ackerdijkse Plassen, boerderij Rodenburg

  Hofweg 1653046 NJ Rotterdam

Kosten
Volwassen
 • Normaal€ 10,00
 • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
 • Normaal€ 5,00
 • Ledenprijs€ 3,50
 • € 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Weidevogels fotograferen tijdens Moederdag met boer Jan-Dirk bij Rotterdam

Neem een kijkje op de boerderij van boer Jan-Dirk Rodenburg. Samen speuren jullie tijdens moederdag naar weidevogels op zijn land. Met een klein beetje geluk zet je een gruttokuiken op de foto. Deze excursie is leuk voor het hele gezin!

Ssst, een te harde klik van je fototoestel kan zomaar die mooie tureluur wegjagen. Waar ze niet van schrikken, is het monotone geronk van een trekker. Raar, maar waar. Daarom rijden we langzaam met een hoge boerenkar door de weidevogelpolder. Vanaf de wagen speuren we naar nesten en vogels, verstopt tussen de grazende koeien. Houd je camera paraat!

Rijk aan weidevogels

Landelijk gaat het niet goed met de weidevogels. Al jaren neemt het aantal grutto’s, tureluurs en kieviten in rap tempo af. Gelukkig zijn de weidevogelreservaten aan de noordrand van Rotterdam en Midden-Delfland nog steeds rijk aan weidevogels. Boeren zoals Dirk en natuurbeschermers werken samen om de grutto en andere ‘boerenvogels’ een plek te geven. Tijdens de wandeling laat biologische boer Jan-Dirk Rodenburg graag aan jou zien wat er allemaal komt kijken bij goed weidevogelbeheer.

Weidevogels fotograferen

Deze tocht is vooral voor fotografen. Eén ervaren fotograaf van Natuurmonumenten gaat mee en geeft jou praktische tips.

Tips van de boswachter tijdens het weidevogels kijken

 • Het startpunt is Hofweg 165 in Rotterdam
 • Trek stevige schoenen of laarzen aan
 • Neem je fotocamera of verrekijker mee

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo