Ga direct naar inhoud

Parkeren op De Tempel: hoe werkt het?

Vanaf de A13 of via de West-Abtspolderseweg in Rotterdam rijd je zo richting de parkeerplaats van Buitenplaats De Tempel. Al direct zie je de slagbomen. Deze openen meteen. Je ontvangt geen uitrijdkaart en iedereen kan binnen een kwartier gratis uitrijden. Leden en vrijwilligers van de vereniging parkeren gratis.

Parkeren op Buitenplaats De Tempel

Deze parkeerplaats is nieuw aangelegd in september 2021 en biedt plek aan bezoekers van het gebied. Natuurmonumenten vraagt op deze parkeerplaats een parkeerbijdrage aan niet-leden. Hier lees je hoe het werkt.

Parkeren: het terrein oprijden - zonder uitrijdkaart

Iedereen kan het parkeerterrein oprijden: de slagboom opent automatisch. Een camera registreert het kenteken van de auto en de tijd van binnenkomst. Je ontvangt geen uitrijdkaart. Kort parkeren (tot 15 minuten) is altijd gratis.

Het parkeerterrein is elke dag geopend van 6.00 tot 22.00 uur.

Leden parkeren gratis

Voor leden en vrijwilligers van Natuurmonumenten is het parkeren gratis. Neem wel je ledenpas mee! Deze pas is voorzien van een QR-code.

Bij vertrek rij je direct naar de slagboom. Bij de betaalzuil vlak vóór de uitrijdslagboom houd je de code een stukje onder de paslezer –– op zo’n manier dat je het rode laser-kruis goed op de code ziet en de slagboom opent. Lukt dit niet, gebruik dan altijd de INTERCOM (knop ingedrukt houden tot beltoon)!

De parkeerplaats verlaten voor niet-leden

Parkeerbijdrage:

  • € 1,75 per uur
  • € 7,00 per dag

Bij vertrek voer je je kenteken in bij de betaalzuil in de abri.

Door de herkenning van het kenteken verschijnt meteen het verschuldigde bedrag op de zuil. Het is hier mogelijk contactloos en met pincode af te rekenen. Contant betalen is niet mogelijk.

Parkeren bij Natuurmonumenten

Scan de QR-code van je ledenpas bij de betaalzuil om gratis te parkeren

Kwitantie nodig?

Stuur binnen 24 uur een e-mail naar ons servicebureau APCOA via [email protected] (met je naam, kenteken, P-locatie en datum van parkeren).

Storing?

Mocht de slagboom niet openen na betalen of lezen van ledenpas, neem dan contact op met APCOA, de beheerder van het betaalsysteem. Dit kan eenvoudig via de zwarte knop met i (intercom) op de zuil, of bel met het telefoonnummer T (085) 04 99 800.

Ook gratis parkeren?

Het parkeren is gratis voor leden van Natuurmonumenten. Lid worden is eenvoudig en kan al vanaf € 3,50 per maand! Ga naar www.nm.nl/parkerentempel. Nadat je je gegevens hebt ingevuld, ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging per mail met QR-code. Hiermee kun je direct gratis uitrijden.

Als je lid wordt, steun je de natuur. Daarnaast  biedt het lidmaatschap nog tal van andere voordelen, zoals het populaire kwartaalmagazine Puur Natuur en korting (of gratis deelname) op allerhande activiteiten.

Parkeerbijdrage, wel zo eerlijk

Even uitwaaien, een flinke wandeling, een rondje hardlopen of op stap met de boswachter? Je bent welkom in een van onze natuurgebieden. Om alle bezoekers zo goed mogelijk te ontvangen, zorgen we dat er bijvoorbeeld wandel- en fietspaden, gemarkeerde routes, parkeerplaatsen en bankjes langs de paden zijn. Het beheer van onze natuurgebieden is kostbaar. Daarom vragen we iedereen mee te helpen de natuur bijzonder te houden. Omdat leden van Natuurmonumenten al bijdragen via hun lidmaatschap, genieten zij voordeel en kunnen gratis parkeren. Met deze parkeerbijdrage helpen ook niet-leden mee. Wel zo eerlijk.

Hier lees je meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen >>