Ga direct naar inhoud
Wandelen

Dauwtrappen in natuurgebied Sint-Pietersberg

Dauwtrappen in natuurgebied Sint-Pietersberg

Waar

Sint-Pietersberg

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 17,50
  • Ledenprijs: € 12,25
Activiteit

Dauwtrappen in natuurgebied Sint-Pietersberg

Dauwtrappen. De natuur is op zijn allermooist in de ochtend. Zodra de zon zich laat zien, ga je met de boswachter op pad over de Sint-Pietersberg. Ervaar de kwakende kikkers, zingende vogels en ruisende bladeren. Ervaar het geluid dat alleen de natuur kan maken. 

Tijdens deze 3 uur durende excursie maak je met de boswachters een wandeling over het plateau en door de voormalige ENCI-groeve. Onderweg geniet je van de mooiste uitzichten vanaf het plateau terwijl rust heerst op de berg. De Sint-Pietersberg laat namelijk haar mooiste kant zien wanneer het nog vroeg en stil is. Wie weet hoor je de oehoe wel roepen of de vroedmeesterpad kwaken. Laat je door de boswachters wijzen op al het moois wat je tegenkomt. Of het nu gaat over bijzondere vogels, planten, insecten of historie, de Sint-Pietersberg heeft het allemaal.

 

 

Praktische informatie

  • Boek vooraf online je ticket.
  • Wees een kwartier voor aanvang van de excursie aanwezig.
  • omdat deze excursie met zonsopkomst start, kan het zijn dat je even moet wachten voordat de excursie aanvangt.
  • Honden worden niet toegelaten in de groeve.
  • De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. 

Extra informatie voor excursies in de diepe groeve:

Denk aan goed schoeisel, dichte (wandel)schoenen zijn verplicht. De route loopt over scherpe vuursteen en drassige delen. Heb je geen dicht schoeisel aan, kun je helaas niet met de excursie mee. Onderweg zijn er geen sanitaire voorzieningen.

Betreden van de groeve is op eigen risico. Natuurmonumenten kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel geleden schade.