Ga direct naar inhoud

Spot de oehoe bij vogelkijkpunt De Kiekoet

Wil je loeren naar de oehoes in de Oehoevallei? Kom dan naar de vernieuwde Kiekoet, de vogeluitkijkplek op de Sint-Pietersberg.
De oehoe is de grootste uilensoort van Europa en broedt sinds 1997 in de Oehoevallei. Vanaf de Kiekoet op de van Schaikweg kun je met de verkijker of met je eigen verrekijker turen naar de oehoe.

Nieuwe Kiekoet van cortenstaal

Op zoek naar de grootste uil

Om een oehoe te zien of te horen kom je een uur voor zonsondergang. Op zijn rust, broed- of roestplaatsen tegen de mergelwand is hij moeilijk te zien vanwege zijn schutkleuren. Maar als hij of zij voorbij vliegt kan het niet missen!

Nieuwe Kiekoet

Nadat de Kiekoet vernield was door brandstichting heeft Natuurmonumenten met hulp van bijdragen van Bearsports en bruidspaar Niels en Johanna een nieuw cortenstaal scherm laten maken. Ook komt er nog een haag, struweel rand langs een nieuw hekwerk zodat deze rand in het voorjaar in bloei staat voor de insecten.

Oehoevallei

De oehoevallei

Wil je een keer mee met de één van de oehoe excursies door de groeve naar de Oehoevallei? Houd dan de agenda van de Sint-Pietersberg in de gaten, in augustus/ september zijn er weer excursies! 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid