Ga direct naar inhoud

Vakantiewoning Tien vlak bij Utrecht

Ontbijten op je eigen terras. Kopje koffie, croissantje, je hebt alle tijd. In de boomgaard hoor je de eerste vogels al fluiten. Tien, een wit huisje met riante tuin grenst aan een sloot met directe doorvaart naar de Tienhovense plassen. Dit stukje natuur is gelegen ten zuidoosten van de Loosdrechtse Plassen. In het authentieke landschap van moeras en moerasbos is het heerlijk wandelen, fietsen, kanoën en zwemmen.

Vakantiewoning Tien vlakbij Utrecht

Vakantiewoning met grote tuin en een boomgaard 

Omgeven door gras en een boomgaard ligt aan de Dwarsdijk vakantiewoning Tien. Beeldbepalend is de Hollandse wipwatermolen, die aan de overkant ligt. Tien is geschikt voor twee personen. Er zijn twee verdiepingen. Op de begane grond zijn:

  • de keuken (met vloerverwarming, vaatwasser, combimagnetron en koelkast)
  • de woonkamer (met bank, televisie en houtkachel)
  • de badkamer (met dubbele wastafel en douche)
  • het toilet

Op de eerste verdieping is de slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. De vakantiewoning grenst aan een sloot met directe doorvaart naar de Tienhovense plassen. Dit natuurgebied is gelegen ten zuidoosten van de Loosdrechtse Plassen. In het landschap is nog goed zichtbaar dat hier vroeger veen werd afgegraven. 

Eropuit in de Tienhovense Plassen

De Tienhovense Plassen zijn belangrijk voor weide-, water- en moerasvogels. Zo broeden er zeldzame broedvogels als de roerdomp en zwarte stern. Weidevogels als grutto, tureluur, watersnip bevolken het gebied. En in het bos leven dassen, hermelijnen, en eekhoorns. De Tienhovense Plassen zijn toegankelijk voor roeiboten en kano's. Je kunt hier ook heerlijk wandelen. Het Vredevoetpad brengt je langs de mooiste plekjes. Het gebied is onderdeel van het Utrechtse Noorderpark, waar er volop fietsroutes zijn, zoals De hazen van Haarzuilens en Groot Mijdrecht.

Vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties

Ga voor de rust in een vakantiewoning met een grote tuin en geniet van de rust. In verschillende gebieden van Natuurmonumenten kun je vakantiewoningen huren van Buitenleven Vakanties. Deze vakantiewoningen zijn altijd rustig gelegen. Kies bijvoorbeeld voor een monumentale boerderij, een ecolodge, een landhuis of zelfs een kasteel.

Boek nu een verblijf in vakantiewoning Tien via Buitenleven Vakanties

 

Vakantiewoning Tien Tienhoven Utrecht woonkamer
Vakantiewoning Tien Tienhoven Utrecht keuken
Vakantiewoning Tien Tienhoven Utrecht slaapkamer
Vakantiewoning Tien Tienhoven Utrecht uitzicht
Vakantiewoning Tien Tienhoven Utrecht tuin

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid