Ga direct naar inhoud
Nieuws

Einde seizoen wadwachters Natuurmonumenten

09 september 2019 | Jerome van Abbevé

Het wadwachterseizoen bij natuurgebieden Utopia en De Schorren was weer een groot succes. Veel vogels en veel bezoekers.

Wadwachters Texel

Ter hoogte van natuurgebieden Utopia en De Schorren hebben ook dit jaar weer twee vrijwilligers per week zich vol passie ingezet om voorbijgangers te enthousiasmeren over de natuur op Texel. Met de telescopen en verrekijkers van het Vogelinformatiecentrum werden de zwalkende lepelaars, sprintende kluten en tapdansende tureluurs in Utopia en op het Wad dichterbij gehaald voor de voorbijgangers. Ondanks de afwezigheid van de grote stern kolonie dit jaar was er genoeg te zien. Waaronder een paar bijzonderheden als de visarend en een zwarte ooievaar.

Doordat de grond die is gebruikt voor de dijkverzwaring ter hoogte van Utopia vol zat met zaad van akkerkruiden als kamille, klaproos en koolzaad konden de wadwachters dit jaar hun verhaal vertellen bij een geweldig decor van bloeiende akkerkruiden. De vijftigduizenden mensen die er afgelopen seizoen langs deze plek wamen, genoten zichtbaar van deze toevalstreffer en velen stopte voor een foto van de bloeiende bloemen die heel wat bijen en vlinders blij hebben gemaakt deze zomer.

Naast de trouwe sponsors als de VVV, Bets fietsen, Prins Hendrik en Stayokay mocht Natuurmonumenten nu ook Texelana verwelkomen. De Wadwachters brengen hun nachten voortaan door onder echte Texelaar wol. De vele positieve geluiden van zowel wadwachters als voorbijgangers maakt dat wij nu al weer uitkijken naar volgend jaar maart.

Wil jij ook een keer ‘wadwachten’ namens Natuurmonumenten op een prachtige plek met uitzicht op De Schorren, Utopia en de eindeloze Vlakte van Kerken? Stuur een e-mail met motivatie naar: [email protected]

Jerome van Abbevé
Jerome van Abbevé