Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boerderijwerkgroep de Zuiderstee: help jij op 2 december ook mee?

21 november 2022 | A. Vermeer

Op boerderij de Zuiderstee in Hierden richten eigenaren Anne Jan en Rinske Voerman, in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland een boerderijwerkgroep op. Binnen deze werkgroep helpen vrijwilligers mee bij het onderhoud en beheer van het landschap rondom de boerderij.

De kinderen van eigenaren Anne Jan en Rinske Voerman

Vrijwilligers, buren en dorpsgenoten... Iedereen is op vrijdag 2 december om 13.00 uur welkom op boerderij de Zuiderstee in Hierden. Op deze middag worden op het erf van Anne Jan en Rinske Voerman verschillende groenelementen aangeplant waaronder een hoogstamboomgaard met historische rassen. Voor koek en zopie wordt gezorgd. De werkdag duurt tot 16.00 uur. Aanmelden kan hier.

Buitenwerkdag

De middag op 2 december is één van de buitenwerkdagen waarvoor Anne Jan en Rinske bewoners van Hierden en omgeving uitnodigen. Het wordt een gezellige middag waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij. Deze eerste werkdag is vrijblijvend om eens te komen kennismaken. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom.

Biodiversteitsplan

Op dit moment telt de boerderij van de familie Voerman zo’n 50 fokschapen, 10 zoogkoeien en een koppel (leg)kippen. Het erf is op dit moment nog vooral praktisch en sober ingericht, het is er stil en zijn er weinig insecten en vogels. Dat kan ook anders. Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Natuurmonumenten ondersteunen Anne Jan en Rinske dan ook graag met een biodiversiteitsplan, waarmee zij de natuurwaarde van de Zuiderstee kunnen versterken.

'We zijn hard bezig met het in gang zetten van de biodiversiteitsplannen. Het is geweldig dat dat kan met behulp van vrijwilligers uit de buurt. We hebben meer handen nodig om goed werk te verzetten.' (Anne Jan en Rinske Voerman)

Boerderijwerkgroep

Door het opzetten van een boerderijwerkgroep, willen ze de mensen in de omgeving meer betrekken bij het beheer van het land. Zo hopen Anne Jan en Rinske samen te werken aan een platteland waar voldoende ruimte is voor dieren en planten en tegelijkertijd ook voldoende ruimte blijft om te ondernemen en prettig te wonen, werken en te recreëren.

A. Vermeer