Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Vaartocht Zeeuws Wadlopen

Waar

Verdronken Land van Zuid-Beveland

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 16,50
  • Ledenprijs€ 14,00
Kinderen
  • Normaal€ 12,50
  • Ledenprijs€ 10,00
  • € 10,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Vaartocht Zeeuws Wadlopen

Vaar mee naar de Slipperplaat in de Oosterschelde en ontdek welk leven er schuilgaat onder de waterspiegel als het laag water is.In samenwerking met rederij Marstrand neemt een gids van Natuurmonumenten je mee het Zeeuwse wad op.

Na een korte vaartocht vanuit de haven van Yerseke meert het voormalig kokkelschip aan bij de Slipperplaat. Onder leiding van een gids mag je op de zandplaat lopen. De Slipperplaat is de enige zandplaat in de Oosterschelde waar dat mag. Al snel valt je op dat je niet de enige bent, tientallen vogels scharrelen hier hun maaltje bij elkaar aan de randen van de zandplaat.

Getij
Voortdurend is de Oosterschelde in beweging. Het dynamische getij zorgt voor een bijzonder landschap van slikken, schorren en zandplaten. Tijdens het wadlopen maak je kennis met de bodem van de Oosterschelde zo als je die nooit eerder hebt gezien. Je vindt hier allerlei bijzondere wieren en anemonen. Ook leer je meer over het rijke bodemleven van de Oosterschelde, dat zo ontzettend belangrijk is voor de duizenden kustvogels in dit grootste en natste nationale park van Nederland.

 

Tips van de boswachter:

  • Trek laarzen of hoge waterdichte wandelschoenen aan
  • Het weer op de Oosterschelde kan snel omslaan. Denk aan warme kleding en bij slecht weer regenkleding
  • Neem een verrekijker mee om vogels als de scholekster en wulp van dichtbij te kunnen observeren

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo