Ga direct naar inhoud

Fotoshoot op landgoed Voorstonden

Landgoed Voorstonden bij Brummen is een prachtige locatie voor een fotoshoot. De slingerende paden, vijvers met vloeiende vormen, boskamers en romantische bruggetjes vormen een mooi decor voor trouwfotografie, een loveshoot of een fotoshoot voor een andere mooie gelegenheid. Je bent van harte welkom om op landgoed Voorstonden een fotoshoot te houden. Hiervoor is het nodig om een tijdslot met gebiedstoestemming te boeken. Op deze manier krijg je toegang met 1 auto en draag je bij aan het behoud van dit unieke landgoed.

Parkbos landgoed Voorstonden

Natuurmonumenten is de beheerder van het omliggende natuurgebied van landgoed Voorstonden. Het parkbos, dat dateert van rond 1800, is na een grondige opknapbeurt feestelijk heropend in april 2012. De slingerende paden, vijvers met vloeiende vormen, boskamers en romantische bruggetjes uit het oorspronkelijke ontwerp zijn weer als vroeger. Een romantische omgeving voor een fotoshoot.

Belangrijke informatie

 • Het boeken van een uniek tijdslot kan op deze webpagina. Per datum zijn 3 tijdslots van elk 2 uur beschikbaar. Per tijdslot is er dus maar één gezelschap op het landgoed aanwezig. Buiten deze data en tijden zijn fotoshoots op landgoed Voorstonden niet toegestaan;

 • De toestemming geldt voor een gezelschap van maximaal 5 personen en 1 auto. Dit is inclusief fotograaf/videograaf, bruidspaar en kinderen. Het volstaat om 1 ticket (1x volwassene) te boeken voor het hele gezelschap;

 • De toestemming is strikt persoonlijk en alleen geldig op de vermelde datum en binnen het genoemde tijdslot.

 • Na je reservering ontvang je een bevestiging per mail. Tijdens de fotoshoot is het verplicht deze mail in print of op je telefoon bij je te hebben en op verzoek te tonen.

 • Fotografen of groepen zonder schriftelijke toestemming of die zich niet aan de regels houden, kunnen de toegang tot het terrein ontzegd worden en een boete verwachten.

 • Landgoed Voorstonden is een openbaar toegankelijke buitenplaats en kan tijdens een fotoshoot niet exclusief gereserveerd worden. 

Auto’s

 • Voor het maken van de foto- en videoreportage mag maximaal 1 auto het landgoed oprijden via de oprijlaan. Je mag hiervoor zelf de slagboom openen en weer sluiten.

 • Bij het parkeren van het voertuig houd je eventuele doorgangen vrij.

 • Parkeren of keren in de grasbermen is niet toegestaan.

 • Natuurmonumenten beheert het omliggende natuurgebied van landgoed Voorstonden. In verband met de privacy van de bewoners van Huis Voorstonden is het gedeelte rondom het landhuis niet toegankelijk.

 • Ook bij fotograferen van het bruidspaar, al dan niet met een voertuig, houd je rekening met de vrije doorgang voor de bewoners.

Kosten

Landgoed Voorstonden is niet vanzelf zo mooi. Het onderhoud van het parkbos, de bomenlanen, de bruggetjes en wandelpaden kost veel geld. Voor het maken van (bruids-)foto’s vragen wij een bijdrage van 150 euro (inclusief btw) voor niet-leden en 105 euro voor leden van Natuurmonumenten. Dit is inclusief de kosten voor de gebiedstoestemming. Ben je nog geen lid, maar wil je dit wel worden? Dit kan tijdens het maken van de reservering voor de fotoshoot. Met jouw reservering draag je bij aan het behoud van dit unieke landgoed. 

Boek een tijdslot. 1 ticket is voldoende voor een gezelschap van maximaal 5 personen en 1 auto.

 

Houd je aan onze huisregels

 • Ga respectvol met de natuur om en blijf op de verharde paden.

 • Hinder andere bezoekers niet.

 • Het gebruik van drones is niet toegestaan. Hierop kunnen géén uitzonderingen gemaakt worden.

 • Het is niet toegestaan om te strooien met confetti, rijst, bloemblaadjes of andere zaken (óók niet als het wordt opgeruimd). Dit verteert slecht en is schadelijk voor de natuur.

 • Het gebruik van rookfakkels of vuurwerk is niet toegestaan.

Meer informatie

Voor meer informatie over landgoed Voorstonden kun je contact opnemen met Natuurmonumenten via [email protected] 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid