Ga direct naar inhoud

Feestelijk openingsweekend Waterloopbos

Feestelijk openingsweekend Waterloopbos

Waar

Waterloopbos

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: € 2,50
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Feestelijk openingsweekend Waterloopbos

Word Waterloopboswachter!

Ga op avontuur en leer van alles over het Waterloopbos. Vang waterbeestjes, bouw een bootje en maak een waterwerk. Ga op pad met de OERRR-opdrachtenkaart en ontdek de waterwerken. Heb je alle opdrachten gedaan? Dan mag jij jezelf een echte boswachter noemen! Voor OERRR-leden zijn de activiteiten gratis; niet-leden betalen een bijdrage van €2,50. Word je ter plekke OERRR-lid bij de boswachter? Dan ontvang je een leuke goodiebag!

Mini-excursies Waterloopbos

Ga mee op mini-rondleiding met de boswachter, breng een bezoek aan de gerestaureerde Golfbak met werkende golfmachines en krijg uitleg bij de Maasvlaktecentrale en Deltawerk//. Kom alles te weten over de waterwerken tijdens een informatieve rondleiding door onze boswachter. 

Expositie

Bij het informatiepunt van Natuurmonumenten kun je al je vragen over het Waterloopbos stellen aan de boswachter. Kom op magische wijze bij de interactieve tafel van alles te weten over bouwen met natuur. Bouw een langzame rivier en lees van alles over de geschiedenis van het Waterloopbos in de expositieruimte.  

Award-winnende AR-route

Duik in de bijzondere wereld van het Waterloopbos met de ‘Waterwerken AR’ app! Deze app brengt de verhalen achter acht modelplaatsen tot leven. Je maakt kennis met de historie van het Waterloopbos en moderne inzichten over bouwen met de natuur. Download de app, volg de witte pijlen van de Havenroute en laat je verrassen! 

Bezoek het Waterloopbos tijdens het openingsweekend en geniet van alles wat het nieuwe paviljoen en het prachtige Waterloopbos te bieden hebben! Wij verwelkomen je graag op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni. Het paviljoen is open van 10:00 tot 18:00 uur, het activiteitenprogramma loopt van 10.30 tot 16.00 uur. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid