Fietspont Kraggenburg Waterloopbos

Het Voorsterbos wordt doorsneden door de Zwolse Vaart. Met het nieuwe fietspont kunnen wandelaars en fietsers de Zwolse Vaart oversteken en hun wandeling of fietstocht aan de andere kant voortzetten. Met het in de vaart komen van de pont is er nu een korte verbinding voor wandelaars en fietsers vanaf Kraggenburg naar het Waterloopbos en vice versa. Het gebruik van de fietspont is gratis.

Fietspont Kraggenburg Waterloopbos

Het is een zelfbedieningspont: de gebruiker bedient de pont door aan de handlier te draaien. Via een kabel die over de bodem van de Zwolse Vaart loopt, wordt de pont vervolgens naar de overkant geleid. Sturen is dus niet nodig. Wel dient ander vaarverkeer voorrang te worden verleend. De pont is te gebruiken door maximaal vier fietsers of wandelaars tegelijkertijd en alleen tussen zonsopgang en zonsondergang. De pont is van 1 maart tot en met 30 november in gebruik.

t Wub-bootje

De pont is gerealiseerd dankzij een financiële bijdrage van het Fonds Leefbaarheid van provincie Flevoland en bijdragen van gemeente Noordoostpolder, KNHM/Arcadis en Natuurmonumenten. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Rijksmonument Waterloopbos
  • Voorsterweg 34, 8316 PT Marknesse (FL)
  • 0527-252570
  • [email protected]
  • Bij het Waterloopbos is een ruime parkeerplaats aanwezig.

    In verband met werkzaamheden aan de Voorstersluis is deze van 3 oktober t/m 1 december 2022 gestremd voor het autoverkeer. De omleidingsroute loopt via Marknesse over de Leemringweg en Vollenhoverweg. Houd rekening met een langere reistijd naar het Waterloopbos. Kijk voor meer informatie op: www.flevowegen.nl/projecten/voorstersluis

logo