Ga direct naar inhoud
Op pad met kinderen

Spanning en bewondering voor de Nacht in Fort Ellewoutsdijk

Spanning en bewondering voor de Nacht in Fort Ellewoutsdijk

Waar

Zuidgors

Vertrekpunt

Kosten

Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: € 9,75
  • Ledenprijs: € 6,83
Activiteit

Spanning en bewondering voor de Nacht in Fort Ellewoutsdijk

Kom tijdens de Nacht van de Nacht naar Fort Ellewoutsdijk en leer van alles over het donker en over nachtdieren.

Waarom is het zo belangrijk dat het 's nachts donker is? Kom er achter in het fort, waar je onder andere kennis maakt met het leven van een aantal nachtdieren zoals vleermuizen en uilen. Ook kun je zelf een braakbal van een uil uitpluizen!

We sluiten af met een spannend verhaal onder het genot van een warme chocomelk.

Deze activiteit is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Maar ben je jonger of ouder en wil je toch graag mee, dan ben je natuurlijk van harte welkom! Ook ouders zijn welkom.

Tips van de boswachter:

  • Trek warme kleding aan
  • Neem een zaklampje mee

De Nacht van de Nacht en is een initiatief van Natuur en Milieufederaties en zijn er op verschillende locaties allerlei activiteiten te doen. 

Ter info:

We starten met alle deelnemers op de binnenplaats van het fort. Iedereen wordt welkom geheten en er wordt uitgelegd waarom het zo belangrijk is voor mensen, planten en dieren dat het ‘s nachts donker is.

Daarna worden de kinderen in groepjes ingedeeld. Er zijn 4 activiteiten die ze gaan doen:

naast de onderdelen vleermuizen en uilen, is er ook een ruimte waar kinderen geluiden horen. Zij moeten raden wat voor geluid het is en zo raak je met kinderen in gesprek over dingen wat met de nacht te maken heeft.

Om de 20 minuten zal er iemand het sein geven dat de kinderen naar de volgende ruimte moeten gaan voor een volgende activiteit.

Als laatste gaan we met zijn allen in een aparte ruimte waar een spannend verhaal wordt verteld onder het genot van een warme chocomelk.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid