Ga direct naar inhoud
Nieuws

Deelnemers aan de Postcode Loterij , bedankt!

14 februari 2024 | Petra Strijdhorst

Natuurmonumenten heeft in 2023 23 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. 13 Miljoen om de natuur in het algemeen te steunen en 10 miljoen om de ontwikkeling van natuurinclusieve landbouw in Nederland te stimuleren. Een aanzienlijk deel van dit bedrag, namelijk 8,8 miljoen euro, zal worden ingezet voor de voortzetting van het project 'Rotterdam de boer op!'.

Nationale Postcode Loterij bijdrage 2022

Speel jij mee aan de Nationale Postcode Loterij? Zo ja, bedankt! De steun vanuit de Postcode Loterij is onmisbaar voor Natuurmonumenten. Dankzij hun support, en eigenlijk dus die van alle deelnemers aan deze loterij, kunnen wij de natuur in Nederland beschermen. Wij blijven ook in 2024 doorgaan om ons land steeds natuurrijker te maken. Samen gaan we voor een groenere toekomst! 

Een rechtvaardige, gezonde en groene wereld

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Dankzij alle deelnemers van de Postcode Loterij is er sindsdien ruim 7,3 miljard euro uitgekeerd aan diverse goede doelen organisaties. Natuurmonumenten hoort daar vanaf de start bij. We ontvangen jaarlijks een mooie bijdrage en hebben sinds 1989 ruim 450 miljoen ontvangen voor het beschermen, goed beheren en versterken van de natuur in Nederland. In 2023 hebben we 23 miljoen Euro ontvangen. Veel dank dus aan de Postcode Loterij en aan al die miljoenen mensen die meespelen en daarmee de natuur steunen! 

Mensen inspireren

De Nationale Postcode Loterij zorgt er ook voor dat het werk van Natuurmonumenten onder de aandacht komt van alle deelnemers aan de loterij en daarbuiten. Samen vertellen we de verhalen die daarbij horen. Verhalen die mensen inspireren om de natuur zelf te beleven en te beschermen.

Bijzondere projecten

Naast de jaarlijkse bijdrage heeft Natuurmonumenten verschillende keren een extra financiële bijdrage gekregen voor projecten om de natuur te herstellen en uit te breiden, onder andere zijn de Marker Wadden tot stand gekomen met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, hebben we de natuur toegankelijker gemaakt voor mensen met een beperking, zijn we bezig met een klimaatbuffer rondom het Naardermeer zodat onder andere de otter daar volle bewegingsvrijheid krijgt en met dank aan een droomfondsbijdrage draaien we in Rotterdam het project ‘Rotterdam de boer op!’.

Over ‘Rotterdam de boer op!’

Spectaculair meer biodiversiteit op het platteland, eerlijk geproduceerd regionaal eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. In de regio Rotterdam komt deze droom tot leven dankzij een speciale gift in 2021 van 5 miljoen euro en een gift van 8.8 miljoen euro in 2023 van de Nationale Postcode Loterij. Initiatiefnemer Natuurmonumenten is met boeren, ketenpartijen, (online) supermarkten en ondernemers een unieke samenwerking gestart. Verschillende partijen werken hier samen om deze ambitieuze droom waar te maken en het aanbod van lokale natuurinclusieve producten te stimuleren om samen impact te maken.

Klik hier voor meer informatie over 'Rotterdam de boer op!'

Postcode Loterij gaf in 2023 € 349 MILJOEN aan diverse Goede Doelen

Petra Strijdhorst