Ga direct naar inhoud

Kieswijzers Tweede Kamerverkiezingen 2023

Woensdag 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Hét moment om de natuur een luide en duidelijke stem te geven. Vul een kieswijzer in en ontdek wat de partijen van plan zijn met de natuur in Nederland.

Burlend edelhert Nationaal Park Veluwezoom

Invulinstructie kieswijzers

  1. Ga naar de Stemwijzer of naar het Kieskompas.
  2. Lees de vraag met de toelichting goed door en beantwoord de vraag. Let extra goed op bij vragen die gaan over natuur, landbouw, stikstof, klimaat of water. 
  3. Na afloop kan je bij veel kieswijzers aangeven welke vragen of onderwerpen je extra belangrijk vindt. Geef hierbij aan dat je de vragen over natuur, landbouw, stikstof, klimaat en water ziet als de belangrijkste thema’s. 
  4. Je krijgt de uitslag en ziet welke partijen het meest aansluiten bij jouw antwoorden. Kies of verdiep je in een van de partijen die het meest aansluiten bij jouw antwoorden. 
  5. Je kan je na de uitslag verder verdiepen door te kijken wat de onderbouwingen van de partijen zijn geweest op elke vraag en eventueel nog de verkiezingsprogramma’s van de partijen op zoeken op de website van de politieke partij. 
  6. Ga stemmen en geef de natuur op 22 november een luide en duidelijke stem. Overtuig je vrienden, familie en kennissen ook om te gaan stemmen. Een stembureau in de buurt kan je hier vinden.
  7. En vergeet niet de natuur beterschap te wensen! De natuur zorgt altijd voor ons, maar heeft nu dringend hulp nodig. Teken hier je beterschapskaartje en roep de politiek op om de natuur beter te beschermen. We overhandigen de kaartjes na de verkiezingen aan onze nieuwe politiek leiders. Meer informatie