Ga direct naar inhoud

Marjolein Landheer

Marjolein Landheer (1970) is bestuurslid van Natuurmonumenten sinds 2022.
Marjolein Landheer is Chief Risk Officer / lid van de Raad van Bestuur bij de Triodos Bank.

Marjolein Landheer

Marjolein werkt bij de Triodos Bank waar zij verantwoordelijk is voor Risk & Compliance van de bank. Zij is tevens lid van de Raad van Bestuur. Voordat ze de overstap maakte naar Triodos Bank, was zij meer dan 20 jaar werkzaam bij de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO. Daar was zij in haar laatste functie eveneens verantwoordelijk voor het risicomanagement. Nadat zij haar studie Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam had afgerond, begon Marjolein haar loopbaan in de financiële sector bij ING Bank. 

Marjolein draagt zowel in haar persoonlijke als professionele leven graag bij aan een betere wereld. Zo zijn zowel Triodos Bank als FMO waarde-gedreven financiële instellingen, waarbij naast winstgevendheid ook duurzaamheid centraal staat. De afgelopen jaren heeft Marjolein ook in de Raad van Toezicht van ontwikkelingsorganisatie Cordaid gezeten en is zij ook lange tijd bestuurder van verschillende sportverenigingen geweest.

Marjolein woont met haar gezin in Den Haag. Daar geniet ze volop van de duinen en de zee, om te hardlopen, te fietsen of een duikje te nemen. Daarnaast komt zij ook veelvuldig in Drenthe waar ze wandelend met haar hond kan genieten van de bossen, heide en veengebieden.

Gekozen 2022, herkiesbaar 2026, termijn loopt af in 2030.

Nevenfunctie:

  • Lid Raad van Toezicht van Cordaid.