Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wat is dit?

Het is warm en zacht. Ideaal om de winter mee door te komen. Maar van wie is deze vacht?

wolf

De grote foto laat geen twijfel over: dit is een wolf. Als bewoner van de noordelijke streken beschikt hij over een prachtige wintervacht, met een korte, zeer dichte ondervacht en dikkere, stugge dekharen. Na de winter gaat hij in de rui en verruilt hij zijn winterse dekharen voor een korte zomervacht.

Europese wolven hebben een beige tot rossig bruine of grijsbruine vacht, met soms een donkergrijs, zadelvormig patroon op de rug. Amerikaanse wolven kunnen ook zwart of wit zijn. De vachtkleur kan dus enigszins variëren. Je herkent de wolf het beste aan de dik behaarde, afhangende staart. Honden krullen hun staart meestal op of steken hem omhoog. 

Terug van weggeweest

    De kans dat je 'm tijdens een rondje door de natuur tegenkomt is minimaal, maar niet ondenkbaar. Dit roofdier van topklasse behoort sinds kort weer tot onze inheemse dieren.

    Lees hier meer over zijn terugkomst en bekijk unieke beelden van wolven in Nederland.

     

    logo