Ga direct naar inhoud
Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum op Wielen Zuid-Limburg

  • Erfgoed ontdekken
  • Eten en drinken
  • Mountainbiken
  • Geschikt voor rolstoel
  • Wandelen
 • Bekijk alle routes
Bezoekerscentrum op Wielen

Welkom op de Sint-Pietersberg

We verwelkomen je graag in ons gebied bij het eerste Bezoekerscentrum op Wielen van Natuurmonumenten. We geven je hier alle informatie om van je bezoek aan de Sint-Pietersberg een onvergetelijke belevenis te maken.

Als het weer het toelaat ontmoet je ons, van april tot en met oktober met het Bezoekerscentrum op Wielen op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Normaal gesproken is dat op woensdag en zondag bij Chalet d'n Observant bij de toegang van de ENCI-groeve en op vrijdag en zaterdag bij het uitkijkplatform of in de buurt van de Kiekoet. Indien dit wijzigt wordt dat hieronder aangegeven.

Tot gauw!

Op woensdag 5, zaterdag 8 en zondag 9 juni staan we bij het uitkijkplatform, boven aan de trap naar de groeve.

Meer over Bezoekerscentrum op Wielen Zuid-Limburg

Over het bezoekerscentrum

Het 'Bezeukerscentrum op Raajer' (Bezoekerscentrum op Wielen) is het eerste mobiele bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Nederland. Bij dit Bezoekerscentrum ontmoeten we onze bezoekers op de mooiste plekjes van de Sint-Pietersberg en ENCI-groeve. Hier informeren we je over de ontwikkeling van dit nieuwe en zeer bijzondere natuurgebied. 

De mooiste excursies

Je haalt het meeste uit je bezoek aan dit bijzondere gebied, met zijn rijke historie en bijzondere verhalen, als je op pad gaat met de boswachters van Natuurmonumenten. Ervaar de berg tijdens één van de erfgoedwandelingen, bezoek de diepe ENCI-groeve of ontdek de oehoevallei. Wil je de ondergrondse delen van de Sint-Pietersberg bezoeken? Boek dan een ticket bij Maastricht Underground

Voor het hele gezin

Neem je kinderen mee naar de kiekoet om dieren te spotten of bekijk de 65 meter diepe mergelgroeve vanaf het uitkijkplatform. Gezinnen met kinderen kunnen op reservering deelnemen aan speurtochten of zelfs een heus boswachtersfeestje vieren. Kijk op de speciale tipspagina

Lekker bijkomen....?

Hongerig na een dag in de buitenlucht? Op en rondom de Sint-Pietersberg zijn er een tal van leuke horecagelegenheden waar je je dag in de natuur uitstekend kunt onderbreken of afronden. 

Bezoekerscentrum op Wielen Zuid-Limburg

De mooiste routes

Laat je informeren over de routes bij het informatiepunt Natuurmonumenten in de ticketshop van Maastricht Underground in Fort Sint Pieter (dagelijks geopend) of bij het Bezoekerscentrum op Wielen (4 dagen per week in het gebied). Haal hier je routekaartje met alle wandelroutes. LET OP: in de groeve (gele route) zijn honden niet toegestaan.

Bezoekerscentrum op Wielen Zuid-Limburg

Agenda

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Bezoekerscentrum op Wielen Zuid-Limburg

Nieuws

Direct naar

Bezoekerscentrum op Wielen Zuid-Limburg

Wat wij hier doen

We helpen je graag

We willen graag soortenrijke natuur door goed voor de graslanden en bossen te zorgen. De kudde Mergellandschapen en Nederlandse landgeiten helpen ons hiermee. Zij begrazen dagelijks de kalkgraslanden op de berg en in de groeve. Met uitgekiend maaien, snoeien en plaggen vergroten en verbeteren we de biodiversiteit op de kalkgraslanden en in de bossen. Goed voor bloemen, vlinders en vleermuizen.

Help mee de natuur te beschermen