Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

De natuur in

De natuur in zonder drempels

De natuur is van iedereen. Ben je slechtziend of zit je in een rolstoel? Ook met een beperking kun je op veel plaatsen van de natuur genieten. Op 40 plekken in onze natuurgebieden hebben we gewerkt aan extra toegankelijkheid. Paden zijn rolstoelvriendelijk gemaakt. Je vindt hier voldoende rustplekken. Heb je de nieuwe routes die geschikt zijn voor rolstoel of scootmobiel al ontdekt? Op een aantal natuurspeelplekken kunnen kinderen met en zonder beperking samen spelen.

Bij routes en voorzieningen vind je uitgebreide informatie over de toegankelijkheid. Zo weet je precies wat de ondergrond is van een pad (zand, klei, grind), waar je even kunt uitrusten, of er hellingen zijn op de route en waar er klaphekken, wildroosters of andere obstakels zijn. Ontdek hier wat jij in de natuur kunt beleven.

Wandelpad in struinnatuur langs de Molenplas

Het Rondje Molenplas is een populaire wandeling door een dynamisch natuurgebied: deze korte route is toegankelijk voor mensen met een beperking.

Bekijk de route

Wandelroute langs Eerste Water, Zwanenwater

Met dit rondje Zwanenwater van 2 km krijg je een beeld van dit afwisselende duingebied. Deze route is rolstoelvriendelijk. Ook de twee vogelkijkpunten op de route zijn goed toegankelijk.

Bekijk de route
filter plus

Familieroute De Sprengenberg, Sallandse Heuvelrug

Deze route is mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De Herberg, de Informatieruimte, de bijenstal en de Speelnatuur van OERRR zijn rolstoeltoegankelijk.

Ontdek de familieroute
filter plus

Agenda

OERRR Watersafari
wo 18 sep
Op pad met kinderen

OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassen

Vaar tussen de watervogels, vang slootbeestjes en wandel over een onbewoond eiland in de Nieuwkoopse Plassen.

De geheimen van eendenkooi Spang - Texel
za 21 sep
Cultureel

De geheimen van eendenkooi Spang - Texel

Unieke kans om een kijkje te nemen in eendenkooi Spang op Texel. Ontdek de oude ambacht van de kooiker en zijn hondje.

Wandelroute Bergherbos in Beek, vlakbij Doetinchem
di 08 okt
Wandelen

Boswandeling door Bergherbos bij Beek

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid kunnen mensen met een beperking of chronische ziekte met de boswachter wandelen door het heuvelachtige Bergherbos en langs akkerranden.

Wat wij doen

Samenwerken aan toegankelijke natuur

Wij werken mee aan het project ‘Natuur voor iedereen’. Samen met HandicapNL, Kenniscentrum Groen & Handicap, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en de Speeltuinbende maken we de natuur rolstoelvriendelijk en toegankelijker voor mensen met een beperking. Dankzij een bijdrage van bijna 2 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij kunnen we 40 natuurgebieden en zes natuurspeelplekken aanpakken. Zo kan iedereen genieten van de natuur.

Bekijk het project
 • 16 september 2019 | Manita Brunekreef

  Herfst in de Kaapse Bossen

  De eerste blaadjes aan de bomen verkleuren al. Nog even en dan is het volop herfst in het bos. Ontdek het zelf en kom naar de Kaapse Bossen bij Doorn.

 • 10 juni 2019 | Ellen Luijks

  Nieuw familiepad geopend in Heumensoord

  In het kader van het project ‘natuur voor iedereen’ is in natuurgebied Heumensoord een nieuw familiepad aangelegd.

 • 27 mei 2019 | Simone Damhof

  Arboretum Poort Bulten in bloei

  De poelen vol kwakende kikkers op donkergroene leliebladen, donkerpaarse lupinen, felrode klaprozen en witte margrietenvelden. Kleurrijker dan hier kan de lente bijna niet zijn. Een groep fanatieke instagrammers zette het wilde bloemen thema in bloei op social media.

logo