Ga direct naar inhoud
in het Waterloopbos

Het ProefLab//

  • Restaurant
  • Café
  • Toilet
  • Bezoekerscentrum
Voorkant van Het Proeflab

Proef het zélf, bij Paviljoen het ProefLab//.

Naast een kopje koffie met overheerlijk huisgemaakt gebak kun je bij ons ook terecht voor een lunch of een drankje met heerlijke bittergarnituur. Onze keuken werkt veel met verse en huisgemaakte producten, vaak ook aan het seizoen gebonden.

Meer over Paviljoen het ProefLab// - Waterloopbos
 • Menu
 • Routes
 • Agenda
 • Over de locatie

  Sinds 2018 zijn de deuren van Het Proeflab// geopend in het Waterloopbos. Een prachtige locatie tegenover het kunstwerk Deltawerk//. Hier kan je genieten van het Waterloopbos en van heerlijke gerechten of een drankje. Schuif lekker aan voor een lunch, High Tea of diner of gewoon om even tot rust te komen.

  Het Proeflab// is horecapartner van NM
  Concept art van het Nieuwe Proeflab

  Een nieuw Proeflokaal

  De verwachting is dat het nieuwe gebouw eind dit jaar in gebruik genomen kan worden.

  Op dit moment is Natuurmonumenten bezig met de bouw van een nieuw restaurant met bezoekerscentrum in het Waterloopbos. De verwachting is dat het nieuwe entreegebouw in de loop van 2024 in gebruik genomen kan worden. Tot die tijd kun je gewoon terecht bij het huidige ProefLab//, daarna bij het 'nieuwe' ProefLab!

  Waarom wordt er nieuw gebouwd? Het huidige gebouw is 4,5 jaar geleden neergezet. Als tijdelijke horecalocatie waar bezoekers een kop koffie met huisgemaakt gebak bestellen, even naar het toilet kunnen en informatie kunnen opvragen over het Waterloopbos. Met de plannen voor nieuwbouw al vanaf de start in het vizier, is het huidige gebouw een tijdelijke overbrugging geweest die door velen van jullie is omarmd.

  Waterloopbos, Flevoland

  Groeten uit het Waterloopbos

  Ga op ontdekkingstocht door het prachtige Waterloopbos, deze scavengerhunt laat je alle hoeken van het terrein zien. Tijdens de Hunt ga je in teams uit elkaar om zoveel mogelijk antwoorden te vinden op vragen over de techniek en natuur in het Waterloopbos. Bij aanvang krijgt ieder team een boekje met ansichtkaarten 'Met de groeten uit het Waterloopbos!'. Op de voorkant van iedere kaart staat een foto, op de achterkant een vraag. Het antwoord op deze vraag kan je vinden door de locatie waar deze foto is genomen te bezoeken.

  Het ProefLab//

  Agenda

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Het ProefLab//

  Nieuws van de locatie

  Direct naar

  Het ProefLab//

  Wat wij hier doen

  Samen met Natuurmonumenten

  Natuurmonumenten werkt in een aantal gebieden samen met de groenste horecagelegenheden van Nederland. Het horeca-aanbod wordt op duurzame wijze geproduceerd en komt veelal uit de streek. Daarnaast is er veel aandacht voor natuurbescherming en natuurbeleving in de directe omgeving. Een bezoek aan horecagelegenheden in onze gebieden kan vaak worden gecombineerd met een rondleiding van de boswachter of andere activiteiten van Natuurmonumenten.

  Bekijk alle horeca