Ga direct naar inhoud
Kom naar het

OERRR Kikkerconcert

Kikkers kwaken er vanaf eind april tot en met juni overal op los. Gewoon in sloten, plassen en poelen bij jou in de buurt. Dat mag je echt niet missen! Massaal kwakende kikkers zijn een echt natuurspektakel, waarmee de mannetjes indruk willen kwaken op de vrouwtjes. Neem een picknickkleed, hapjes en drankjes mee. En luister naar de koelste kikkerhits uit honderden kikkerkelen. Meekwaken mag! In de natuurgebieden van Natuurmonumenten zijn ook volop kikkerconcerten te horen. De boswachters van OERRR hebben de beste locaties (met kwaakgarantie) voor je uitgezocht!

Meer info en tips

Bezoekerscentrum De Wieden, St. Jansklooster

Rondom het bezoekerscentrum De Wieden gaan de poelkikkers, meerkikkers, heikikkers en rugstreeppadden helemaal uit hun dak. Het lijkt wel een festival! Wat wil je ook met zoveel water. Kom langs en luister naar het geluid van de kwakende kikkers!

Naar de locatie

Landgoed Haarzuilens, bij Utrecht

Op landgoed Haarzuilens hoor je overal het vrolijke gekwaak van kikkers uit de vele boerenslootjes. Ook de rugstreeppadden geven regelmatig een feestje. Dit ratelende geluid kan je soms van kilometers ver al horen. Dus neem een picknickkleed mee, kom luisteren en geniet. Tip: combineer een kikkerconcert met een wandeling door het avontuurlijke Natte Laand en spring (als een kikker) naar de overkant van de sloot.

Naar de locatie

Belevenisboerderij Schieveen, bij Rotterdam

Op de Rotterdamse Belevenisboerderij is het altijd feest voor jong en oud! Naast de kikkerconcerten is er van alles te beleven: ravot in Speelnatuur van OERRR of knuffel met boerderijdieren in de knuffelweide. De kikkerconcerten rondom de Belevenisboerderij in Schieveen zijn uniek in hun soort. Ze worden namelijk ondersteund door een achtergrondkoor van blatende schapen.

Naar de locatie

Buitenplaats Beeckestijn

Neem je picknickkleed mee en strijk neer voor een kikkerconcert in het romantische parkbos op Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. Hier geniet je van de gevoelige ballads van ‘The Backstreet Frogs’. Een oase van rust in de drukke Randstad.

Naar de locatie

Bezoekerscentrum Dwingelderveld, Ruinen

Bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld zijn het vooral de groene kikkers die tijdens het kikkerconcert van zich laten horen. Wist je dat alleen de volwassen mannetjes kwaken? Ze proberen daarmee de vrouwtjes te lokken. Kom langs en kwaak mee!
Genoeg van al dat gekwaak? Huur een schepnet bij het bezoekerscentrum of leef je uit in de speelnatuur van OERRR en jump lekker door de blubber.

Naar de locatie

Natuurcentrum De Marel, Texel

Ook op Texel kun je een magisch kikkerconcert beleven. Bij Natuurcentrum De Marel in Waalenburg is een grote kans dat je getrakteerd wordt op een prachtig concert van ‘The Green Frog Chilli Peppers’. Neem een picknickkleed mee, geniet en luister naar deze stoere rockers. Tip: Spring en klauter zelf door water en zand in de Speelnatuur van OERRR!

Naar de locatie

Bezoekerscentrum Oisterwijk

De vele vennen rondom het bezoekerscentrum in Oisterwijk zijn een walhalla voor onze kwakende vrienden. Niet zo gek dus dat je ook hier kunt genieten van de koelste kikkerhits. Combineer het kikkerconcert met een stoere watersafari op 29 april en 6 mei.

Naar de locatie

Westerplas, Schiermonnikoog

Bij de Westerplas op Schiermonnikoog laten de rugstreeppadden flink van zich horen. De rugstreeppad kwaakt niet, maar ratelt. Dit bijzondere geluid kun je soms van kilometers ver al horen. Ook de groene en bruine kikkers geven op deze locatie een muzikaal showtje weg. De kikkers worden in hun gekwaak ondersteund door vele vogels zoals eenden en lepelaars. Kom langs, kwaak mee en geniet!

Naar de locatie

Oude Buisse Heide

Voor een intiem en magisch kikkerconcert op een prachtig landgoed ga je naar de Oude Buisse Heide. Vincent van Gogh haalde zijn inspiratie uit de omgeving van de Oude Buisse Heide. Sluit je ogen, luister naar het gekwaak en wie weet doe je, net als Vincent van Gogh, wel inspiratie op voor een meesterwerk.
Loop de rode gedichtenroute. De concertlocatie bevindt zich tussen punt 7 en 8.

Naar de locatieNaar de gedichtenroute

Educatiesteiger Zwaakse Weel, infopunt Natuurmonumenten

Op deze prachtige concertlocatie in Zeeland hoor en zie je een scala van natuurartiesten. Bruine kikkers, padden met op de achtergrond prachtige rondvliegende libellen. Ook onderwater is van alles te ontdekken; de kleine watersalamander, stekelbaarsjes, bootsmannetjes…. Vergeet je schepnetje niet en ontdek wat er allemaal onder water leeft.

Naar de locatie

Tiengemeten

Een unieke kikkerconcertbeleving krijg je op het eiland Tiengemeten. Eerst vaar je met de veerpont naar het eiland. Je krijgt meteen een vakantiegevoel. Weg van de vaste wal en hectiek van alledag. Je komt op een eiland vol vogels, bevers, Schotse hooglanders én kwakende kikkers. De grootste kwaakgarantie krijg je op verschillende punten langs de beverroute (4,5 km)

Naar de locatieNaar de beverroute

Landal Miggelenberg, Hoenderloo

Tijdens een verblijf op Landal Miggelenberg op de Veluwe ben je één met de natuur. En dat is te horen! Geniet tijdens je vakantie van spetterende optredens van The Froggets (ft. Fly Guy), Opkikker MC, René Frogger en vele anderen. De kikkerconcerten zijn gratis te bezoeken voor grote en kleine gasten. De kikkerconcerten zijn een magisch natuurspektakel dat je niet wil missen.

Naar de locatie