Ga direct naar inhoud

Informatie voor scholen bij Belevenisboerderij Schieveen

Belevenisboerderij Schieveen is een feest voor iedereen. Leer alles over de dieren en het boerenleven en ga met de mooiste verhalen weer naar huis.

Gezin bij Belevenisboerderij Schieveen

Belevenisboerderij Schieveen heeft speciaal voor scholen belevenissen samengesteld die zowel leerzaam als leuk zijn:

  • Boerderij-belevenis
  • Pony & boerderij-belevenis
  • Wat maak je van melk-belevenis

Kijk hier voor de inhoudelijke schoolprogramma's >>

Alle belevenissen zijn uit te breiden met verschillende opties. Ook voor de leiding hebben wij arrangementjes voor eten en drinken. Dit is optioneel.

Belevenis uitbreiden?

Dat kan met één van de volgende opties:

  1. Limonade en koek: een glas limonade met een plak ontbijtkoek (€ 1,50 per kind).
  2. Koffie/thee met koek: koffie of thee naar keuze met een plak Schieveense kruidkoek (€ 3,50 per persoon).
  3. Lunch: Tosti met ham en/of kaas, een glas melk of limonade en een stuk fruit (€ 5,50 per persoon).
  4. Zoekkaart: Alle kinderen krijgen een kaart op A4 formaat met afbeeldingen van dieren en planten die op het Rotterdamse Platteland voorkomen. Rond de boerderij kunnen ze op zoek naar deze dieren en planten en ze op de kaart afvinken (€ 0,50 per kind).
  5. Lammetjes flesje geven: Elk kind krijgt een klein flesje melk dat hij of zij aan een lammetje kan voeren. Deze activiteit kan alleen vanaf 3e week januari tot eind april plaatsvinden (€ 1,00 per kind).
  6. Huifkar: Belevenisboerderij Schieveen beschikt over een grote huifkar waar alle kinderen en begeleiders met gemak in kunnen. De huifkar haalt iedereen bij school op en brengt je ook weer terug naar school (€ 75,00 enkele reis en € 125,00 retour).

Aandachtspunten

Om het bezoek zowel voor jullie als voor ons en onze andere bezoekers leuk te houden, vragen wij de aandacht voor een aantal punten.

Plan je bezoek

Wil je met een klas komen? Laat het ons weten en kies voor één van de belevenissen. Het kan namelijk heel druk zijn met zowel scholen als met gewone bezoekers. Onverwachtse bezoeken van scholen zijn daarom niet wenselijk.

Op de aangegeven tijd en datum kom je met de kinderen en begeleiders naar Belevenisboerderij Schieveen. Daar word je ontvangen door de boer of boerin. We vragen je om vooraf de kinderen in maximaal 6 groepjes van 4 of 5 kinderen te verdelen. Voor elk groepje is een begeleider nodig. Het is aan te raden de kinderen te kleden voor het weer op dat moment en het feit dat ze nat kunnen worden. In overleg met de boer of boerin wordt van tevoren afgesproken wat de tijden zijn waarop jullie pauze houden.

Minimum aantal

Een belevenis kan worden geboekt vanaf een minimum van 15 kinderen.

Locatie

De belevenissen vinden plaats in en om Belevenisboerderij Schieveen, Oude Bovendijk 220, 3046 NL in Rotterdam.

Begeleiding

Per groepje is een hulpouder/leerkracht nodig om de kinderen te begeleiden. De begeleiders hebben een actieve rol, maar laten tegelijk de kinderen zoveel mogelijk zelf alles uitzoeken en ervaren.

Eten en drinken

Als je kiest voor een extra eten en drinken arrangement, dan wordt er in overleg een tijd afgesproken waarop er wordt gegeten en gedronken.

De tijden

De Belevenisboerderij gaat pas 10.00 uur open voor publiek. Voor die tijd zijn we nog druk bezig met de verzorging van de dieren en alle andere dingen die bij het boerderijleven horen.

De tijd die er wordt afgesproken voor de belevenissen is ook echt de eindtijd. Hier eindigt het bezoek. Scholen brengen namelijk veel gezelligheid maar ook veel drukte met zich mee. Om ook onze andere bezoekers een kans te geven van de boerderij en de dieren te genieten is het belangrijk dat de scholen zich aan het programma houden. Binnen alle belevenissen is er genoeg tijd om met de dieren door te brengen.

Parkeren en vervoer

De school regelt zelf het vervoer. Op aanvraag kunnen de kinderen met een huifkar worden opgehaald en weer teruggebracht. Bussen kunnen bovenaan de weg de kinderen laten uitstappen. Voor auto’s is er op de speciale parkeerplaats bij de boerderij voldoende ruimte.

Eigen consumpties

Eigen consumpties zijn niet toegestaan, ook niet voor de begeleiding. De boerderij wordt niet gesubsidieerd of gesponsord. Wij moeten het echt hebben van wat er op de boerderij wordt besteed.

Betalen en aanmelden

Inschrijven kan tot minimaal een dag van tevoren. Na aanmelden ontvang je een bevestiging en een factuur. Graag deze factuur die ochtend contant of per pin betalen in onze winkel.

Prijzen

Je reserveert al een schoolreisje vanaf € 1,50 per kind.

Begeleiders hoeven niet te betalen, alleen als zij een eten en drinken arrangement afnemen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid