Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Boekesteyn

Boekesteyn

Welkom in Boekesteyn

Heerlijk wandelen in parkbossen met het oude landhuis op de achtergrond. Op het landgoed vind je Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Boekesteyn

Over het gebied

Wandelen en fietsen

In het bos van Boekesteyn kun je heerlijk wandelen. In de herfst zijn de bossen van deze buitenplaats in ’s-Graveland prachtig gekleurd door de oranje herfstbladeren en allerlei soorten paddenstoelen. Er zijn verschillende wandelroutes en fietsroutes uitgezet. De routes starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek.
Bekijk hier alle routes

Natuurmonumenten

Excursies en kinderactiviteiten

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek organiseert allerlei excursies, workshops en kinderactiviteiten op Boekesteyn en de andere ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Ontdek de buitenplaatsen met de boswachter! Voor kinderen zijn er Natuurdagen van OERRR en allerlei leuke buitenactiviteiten.
Bekijk hier activiteiten op Landgoed Boekesteyn

Bezoekerscentrum

Op Boekesteyn vind je Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. Hier ontdek je alle facetten van de Gooi en Vechtstreek. De gevarieerde landschappen, de planten en dieren en de rijke geschiedenis komen tot leven in de interactieve tentoonstelling. Niet alleen boeiend voor volwassenen maar ook heel leuk voor kinderen. Er is van alles te doen: excursies, kinderactiviteiten, speurtochten, kinderfeestjes. In de tuin vind je picknicktafels, bijenstal en speeltuin.
Meer over Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Herstelplan 's-Gravelandse Buitenplaatsen

De buitenplaatsen raken in ras tempo ‘op leeftijd’. Natuurmonumenten heeft een ambitieus plan opgesteld om de buitenplaatsen te herstellen. Daar is ook uw hulp hard voor nodig!
Steun het herstelplan

Bezoekersinformatie

Praktisch

Café Bollie Blooper

Noordereinde 251, 1243 JV 's-GravelandT 035 656 1657

Extra informatie

Honden welkom, mits aangelijnd
Geschikt voor rolstoelDe halfverharde laan op Boekesteyn is toegankelijk. Bereikbaar vanaf Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek (https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentra/bezoekerscentrum-gooi-en-vechtstreek) . Het centrum zelf is ook toegankelijk voor mindervaliden.
Boekesteyn

Agenda

Ontdek de buitenplaatsen van 's-Graveland
zo 25 aug
Wandelen

Ontdek de buitenplaatsen van 's-Graveland

Wandel mee met de boswachter over de ’s-Gravelandse buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh.

OERRR Watersafari in ’s-Graveland
zo 25 aug
Op pad met kinderen

OERRR Watersafari in ’s-Graveland

Ga mee op watersafari en ontdek in anderhalf uur wat er leeft in het water: vang en zoek! Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

OERRR Ontdek de vleermuizen van Boekesteyn in 's-Graveland
za 31 aug
Dieren spotten

OERRR Vleermuissafari in 's-Graveland

Ga je mee op zoek naar vleermuizen op de buitenplaatsen van 's-Graveland?

Direct naar

Boekesteyn

Nieuws van de boswachter

logo