Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Weidevogels spotten met boer Jeroen in de Aalkeetbuitenpolder

Weidevogels spotten met boer Jeroen in de Aalkeetbuitenpolder

0.5 km

Waar

Aalkeetbuitenpolder

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00
Kinderen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,50
  • € 3,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Weidevogels spotten met boer Jeroen in de Aalkeetbuitenpolder

Neem een kijkje op de boerderij van boer Jeroen van der Kooij en speur naar weidevogels in Midden-Delfland. 

Wandeling met de boer

Ga mee met boer Jeroen op de boerderij in Midden-Delfland. Tijdens de wandeling laat hij je zien hoe een biologisch melkveebedrijf eruit ziet. Er zijn kalfjes die we kunnen aaien. Ook is er koffie, thee en limonade.

Op zoek naar weidevogels in Midden-Delfland

Na het bezichtigen van de boerderij springen we op een hoge boerenkar. Vanaf de wagen zie je de graslanden van de Aalkeetbuitenpolder en kun je de weidevogels zelf ontdekken en observeren. Je ontdekt alles over de wondere wereld van de weidevogel!

Eendenkooi 

Vlak bij boerderij van der Kooij ligt de Eendenkooi het Aalkeetbuiten. Hier nemen we tijdens deze wandeling een kijkje! De boswachters van Natuurmonumenten vertellen je over de geschiedenis van deze eendenkooi in Midden-Delfland en leggen uit hoe je hier eenden kunt vangen.

Kijk voor meer informatie over zijn boerderij op hun Facebookpagina 
(https://www.facebook.com/Hoeve-Rust-hoff-176707972897358/).

Rijk aan weidevogels

Gelukkig is de Aalkeetbuitenpolder nog steeds rijk aan weidevogels. Boeren en natuurbeschermers gaan hier in Midden-Delfland de komende jaren nog meer doen voor de grutto en andere ‘boerenvogels’. Tijdens de wandeling laat boer Jeroen graag aan jou zien wat er allemaal komt kijken bij goed weidevogelbeheer.

Tips van de boswachter tijdens het weidevogels kijken

  • Trek stevige schoenen of laarzen aan
  • Neem je verrekijker mee
  • In verband met de aanleg van de Blankenburgtunnel vinden er werkzaamheden plaats op de Broekpolderweg. Houd de website van Rijkswaterstaat in de gaten voor actuele informatie. Het zal handiger zijn om via Maasland de Broekpolderweg te nemen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo