Ga direct naar inhoud

Bekijk de aalscholverkolonie van de Ackerdijkse Plassen

Vanuit uitkijkpunt De Aalscholver heb je zicht op de aalscholverkolonie in de Ackerdijkse Plassen. Geniet hier van de rust en stilte, en dat middenin de Randstad!

Aalscholverkolonie Ackerdijkse Plassen

Vogelparadijs bij Rotterdam

Dit uitkijkpunt staat middenin het natuurgebied en kijkt uit over de plassen en aalscholverkolonie. In de Ackerdijkse Plassen vind je ook grasland en moeras. Al deze verschillende elementen maken dit gebied tot een waar vogelparadijs, gelegen onder de rook van Rotterdam.

Vogels spotten

Geniet vanuit dit uitkijkpunt van de stilte die hier heerst en de vogels die rustig dobberen op de plas. In de wintermaanden slapen hier ook grote zilverreigers. In de schemering vliegen deze witte vogels vanuit alle richtingen naar de Ackerdijkse Plassen om samen in de bomen de nacht door te brengen.

Kom eens langs!

Wandel of fiets langs de Ackerdijkse Plassen en je komt het uitkijkpunt geheid tegen. Of neem een kijkje in de andere uitkijkpunten rondom het natuurgebied.

Als je met de auto komt, gebruik dan Ackersdijkseweg 2, 2645 BK Delfgauw als navigatieadres. Iets verderop zie je dan een openbare parkeerplaats.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid