Ga direct naar inhoud

Vrijwilliger natuurbeheer Ankeveense plassen

Steek jij graag de handen uit de mouwen? En ben je een echt natuur- en buitenmens? Woon je in de buurt van de Ankeveense plassen? Dan is de functie van vrijwilliger natuurbeheer iets voor jou!

Vrijwilliger natuurbeheer Ankeveense plassen
  • Functienaam: vrijwilliger natuurbeheer
  • Locatie: Ankeveense plassen

Wat houdt de functie in?

Samen met andere vrijwilligers ga je één keer per week op een doordeweekse dag de handen uit de mouwen steken. De werkzaamheden bestaan uit het wegzagen van boompjes op legakkers en rietlanden. We werken van 9.30 tot 15.00 uur. Natuurmonumenten zorgt voor handschoenen, laarzen, gereedschap. 

Bijzondere vogels en planten

De Ankeveense plassen is een mooi natuurgebied, waar bijzondere vogels en planten voorkomen. Natuurmonumenten wil dit gebied zo veel mogelijk open houden, zodat moeras- en rietvogels hiervan kunnen profiteren. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Natuurmonumenten voldoende vrijwilligers nodig. In dit natuurgebied is al een enthousiaste vrijwilligersgroep actief, maar we zoeken versterking.

Wie zoeken wij?

Iedereen die het leuk vindt om buiten aan de slag te gaan met het wegzagen van jonge boompjes op legakkers en in rietlanden.

Informatie en sollicitatie

Past de functie van vrijwilliger natuurbeheer bij jou? Neem dan contact op met boswachter Niels Schouten: 06-54295204 of [email protected].

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid