Nieuws van de boswachter

Wandelroute Beeckestijn nu toegankelijk voor iedereen

20 februari 2019 | Eveline Blok

Op Buitenplaats Beeckestijn is de rode wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland nu voor het grootste deel ook goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers dankzij vernieuwde paden en aanpassingen.

Rolstoelvriendelijk

Mensen met een beperking kunnen nu ook optimaal genieten van de rijke cultuurhistorie en de uitgebreide collectie tuinstijlen op buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. De rood gemarkeerde wandelroute van Wandelnetwerk Noord-Holland is voorzien van een stevig, half verhard schelpenpad waar je met je rolstoel, rollator of buggy makkelijk overheen kunt.

Doorsteekje

Bij het centraal plateau gaat de formele Franse tuinstijl over in de wat meer losse Engelse tuinstijl met slingerpaadjes. Dit deel is minder goed toegankelijk, maar je kunt hier voor het plateau langs doorsteken naar de zuidlaan en daar de rode route weer verder oppakken. De route komt via de neobaroktuin weer uit bij de hoofdentree van de buitenplaats.

Bekijk hier de rolstoelvriendelijke route

Natuur voor iedereen

Voor ruim 4 miljoen Nederlanders is het bezoeken van natuurgebieden een lastige opgave. Zandpaden, klaphekjes of gebrekkige parkeerplaats vormen soms onneembare hindernissen, bijvoorbeeld door gebruik van een rollator, rolstoel of kinderwagen. Met het project ‘Natuur voor iedereen’ wil Natuurmonumenten samen met Kenniscentrum Groen & Handicap, Speeltuinbende, NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en HandicapNL de natuur toegankelijker maken voor mensen met een beperking. Dit project wordt mogelijk gemaakt door deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Eveline Blok
Eveline Blok
logo