Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

Keileemplaatsen maken voor Huiszwaluwen

Keileemplaatsen maken voor Huiszwaluwen

Waar

De Onlanden

Vertrekpunt
Kosten
Kinderen
  • Normaal€ 6,00
  • Ledenprijs€ 4,20
  • € 4,20

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Keileemplaatsen maken voor Huiszwaluwen

Help de boswachter mee

Voordat de huiszwaluwen weer teruggekeerd zijn uit hun winterverblijf in Afrika en weer neerstrijken in De Onlanden heeft de boswachter jullie hulp nodig! De keileem in De Onlanden is vaak te droog, waardoor de nesten van de huiszwaluwen in De Onlanden niet goed blijven plakken.

Wat gaan we doen?

Om er voor te zorgen dat de nesten van de huiszwaluwen niet meer naar beneden vallen rondom De Onlanden, helpt de boswachter ze een handje. Kom jij hem helpen?
Maak samen met de boswachter nieuwe keileemplaatsen op de Madijk. De huiszwaluwen kunnen dan vervolgens van deze keileem weer goede nesten bouwen. Voordat je samen met de boswachter buiten in De Onlanden aan de slag gaat, zal hij je eerst het één en ander vertellen en laten zien over deze bijzondere vogels. 

Niet vergeten mee te nemen

Vergeet niet om oude kleren aan te trekken die vuil mogen worden. Daarnaast is het slim om laarzen aan te doen zodat je geen natte voeten krijgt!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    De Onlanderij
  • Madijk 1, 9766 TZ Eelderwolde (DR)
  • 050 206 9028
  • [email protected]
  • Tom-Tom: Borchsingel Eelderwolde. Vanaf de Borchsingel wijzen borden je de weg naar De Onlanderij aan de Madijk. Parkeren kan bij het Borchkwartier. Als deze parkeerplaats vol is dan kun je parkeren bij de Hoornse Plas. De parkeerplaats bij De Onlanderij is alleen toegankelijk voor gebruikers met een fysieke beperking.
logo