Nieuws van de boswachter

Doe mee met de Bommen Berendloop Groningen

11 augustus 2016 | Natuurmonumenten

Op 28 augustus 2016 vindt de 14 editie plaats van de Bommen Berendloop. De Bommen Berendloop is een hardloopevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd rondom ‘Gronings Ontzet’. De deelnemers kunnen kiezen voor de 1K Kidsrun, 6,4 km, 10 km en de halve marathon. De inschrijving is nu open!

Doe mee met de Bommen Berendloop Groningen

Diverse afstanden

Je kunt kiezen uit de 1 kilometer Kidsrun, 6,4 km, 10 km en de halve marathon. Inschrijven kan nog tot en met 27 augustus! De start en finish zijn op de atletiekbaan in het Stadspark in Groningen. Het parcours bestaat voornamelijk uit groene routes. Je loopt onder andere door natuurgebied De Onlanden en door de drie gemeenten Groningen, Noordenveld en Tynaarlo.

De Onlanden

De Onlanden is een prachtig beekdallandschap, gelegen tussen de beekdalen van het Eelderdiep en het Peizerdiep. Het natte laagveengebied bestaat uit bosjes, houtwallen, ruige graslanden en sloten waarin waterviolier en dotterbloem bloeien. Het gebied is een aantal jaren geleden ingericht als waterbergingsgebied, zodat de stadjers bij piekbuien droge voeten houden, maar het is eveneens een mooi natuurgebied. Zeker om te hardlopen; weidse vergezichten met een heerlijk verkoelend briesje tijdens een warme zomerse dag.

Vroegboekkorting

Twijfel je nog om mee te doen? Schrijf je je voor 12 augustus in dan betaal je € 16,00. Daarna kost deelname € 19,00. Met je deelname steun je automatisch Natuurmonumenten.

Video of Aftermovie Bommen Berendloop 2015

Natuurmonumenten
logo