Natuurgebied

Eendenkooi Schipluiden

  Eendenkooi Schipluiden

  Natuurgebieden Eendenkooi Schipluiden

  In het agrarische land van Midden-Delfland vind je eendenkooi Schipluiden. De eendenkooi wordt nog gebruikt en daarom is de kooi en het natuurgebied eromheen niet toegankelijk voor het publiek. Wel geeft de kooiker excursies in de nabijgelegen eendenkooi Aalkeetbuitenpolder.

  Natuurmonumenten

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Eendenkooi Schipluiden

  Over het gebied

  Rustig natuurgebied

  In eendenkooi Schipluiden vangt en ringt de kooiker voor wetenschappelijk onderzoek jaarlijks wilde eenden. Vanwege de eendenkooi vormen de plas en het kooibos eromheen een rustgebied. Daar genieten de ransuil, torenvalk en diverse zangvogels in het kooibos ook van. In de plas verblijven ’s winters smienten en wintertalingen.

  Hoe is het natuurgebied te bereiken?

  De eendenkooi Schipluiden bevindt zich op de Zouteveensweg in Schipluiden. Omdat de eenden rust nodig hebben is de eendenkooi en het natuurgebied er omheen niet open voor publiek.

  Ontspanning vanachter je beeldscherm

  De boswachters laten je op Instagram zien dat natuur overal en heel dichtbij kan zijn. Verbaas je over planten die tussen de stenen een weg naar het zonlicht vinden, of over de zeldzame vogels die op fietsafstand van de stad een slaapplek vinden in Midden-Delfland. Volg ons op Instagram >