Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Cultureel

Rondleiding Fort Waver-Amstel

Rondleiding Fort Waver-Amstel

Waar

Fort Waver-Amstel

Vertrekpunt

Fort Waver-Amstel

Waverdijk 193646 AS Waverveen

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00
Kinderen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Rondleiding Fort Waver-Amstel

Geschiedenis bewaard gebleven

Een bijzondere combinatie van natuur en cultuurhistorie op steenworp afstand van Amsterdam. Zo zou je Fort Waver-Amstel kunnen omschrijven. Onder deskundige begeleiding van een fortengids krijg je de kans om dit fort, dat normaal gesloten is, van dichterbij te bekijken.

Alle elementen van vroeger zijn bewaard gebleven. In het gebouw zie je oude wasruimten, elektrakasten en een oude keuken. Ook het waterreservoir, waterpomp en de sanitaire voorzieningen liggen er nog precies zo bij als vroeger. Buiten heb je een weids uitzicht over het vlakke polderlandschap en tuur je kilometers voor je uit. Als je goed kijkt zie je zelfs de skyline van Amsterdam.

Vleermuizen en lepelaars

Fort Waver-Amstel ligt tegen de natuurgebieden Botshol en Waverhoek aan. Vanwege deze mooie ligging zijn er, met een beetje geluk, ook verschillende dieren te zien. In de gracht langs het fort zoeken de ijsvogel en zilverreiger vaak hun eten. Soms vliegt er een lepelaar vanuit Botshol over het fort. In de winter wordt een deel van het fort door vleermuizen gebruikt als slaapplek. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. De gids vertelt je er graag van alles over.

Fort Waver Amstel

Fort Waver-Amstel is onderdeel van de Stelling van Amsterdam; de 135 kilometer lange verdedigingslinie rond de hoofdstad. Tussen 1886 en 1911 is Fort Waver-Amstel gebouwd. Het fort was de enige verhoging in het open, vlakke polderlandschap. En als je vanuit de polder naar het fort kijkt, zie je dat er in 100 jaar niets is veranderd.

 

Handige informatie

  • Fort Waver Amstel vind je aan de Waverdijk 19 in Waverveen. Voor zover wij weten staat dit adres in alle navigatiesystemen. Lukt dit niet? Dan vind je het adres altijd via Google Maps.
  • In het fort is het meestal een stuk kouder dan buiten. Houd hier rekening mee en neem een extra trui of jas mee
  • Neem (waterdichte) wandelschoenen of laarzen mee.
  • Bij minimaal vier verkochte kaarten gaat de rondleiding door.
logo