Cultureel

Altviolist José Nunes en pianist Pieter Bogaert op Kasteel Eerde

Altviolist José Nunes en pianist Pieter Bogaert op Kasteel Eerde

Waar

Landgoed Eerde

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Altviolist José Nunes en pianist Pieter Bogaert op Kasteel Eerde

José Nunes en Pieter Bogaert geloven dat muziek een pad van hoop en schoonheid kan bieden, net als Ovidius die op het eind van zijn Metamorfosen schreef: omnia mutantur, nihil interit – alles verandert, niets gaat ten gronde. Op wandkleden in de zaal waar het duo vandaag speelt, zijn enkele taferelen van Ovidius te bewonderen. Veel mensen kijken uit naar verandering, naar betere tijden, naar een nieuw begin - kortom, naar een metamorfose. Soms raakt men gefrustreerd als die transformatie niet snel genoeg komt, zoals bijvoorbeeld de pandemie die blijft duren, of de klimaatcrisis die niet opgelost geraakt. Schoonheid en hoop dan: aanvang met Music for a while van Purcell, dat de kracht van muziek symboliseert. Met arrangementen van twee liederen van Schubert en Strauss, maken we de transformatie naar een betere toekomst. Het eigen arrangement van Mahlers geliefde Adagietto uit de Vijfde symfonie geeft een toestand van vredige gelukzaligheid weer, het gevoel wanneer de metamorfose compleet zal zijn. In het laatste stuk heeft de eigenlijke metamorfose uiteindelijk plaats: het begint zacht en teruggetrokken, en ontwikkelt zich in golven tot een uitbundige, grootse climax.

Programma

José Nunes, altviool
Pieter Bogaert, piano

"Metamorphosis"
Henry Purcell: Music for a While
Richard Strauss: Morgen!
Rebecca Clarke: Impetuoso uit Sonate voor altviool en piano
Franz Schubert: Nacht und Träume
Gustav Mahler: Adagietto uit de Vijfde symfonie
Rebecca Clarke: Adagio-Allegro uit Sonate voor altviool en piano

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Alles op orde

De allure van kasteel Eerde is direct voelbaar zodra je het kasteel binnentreedt. Wat een weelde, wat een verfijning. Zowel ex- als interieur ademen de sfeer van begin achttiende eeuw, toen de adellijke Johan Werner van Pallandt het bouwwerk liet optrekken en er respectabele tuinen omheen liet aanleggen. Van Pallandt vergaarde fortuin als legeraanvoerder in de Spaanse Successieoorlog. De militaire precisie zien we ook terug in het strakke tuinontwerp van Eerde.

Kasteel Eerde stond ruim drie jaar in de steigers. De bel-etage van het kasteel is in de afgelopen drie jaar volledig gerestaureerd.

Praktische informatie

  • Loop via het bordes naar de hal van de bel-etage.
  • Ontvangst met koffie/thee.
  • Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.
  • Op deze locatie gelden wellicht aanvullende coronamaatregelen.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.


Kortingscode invoeren
Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo