Cultureel

Het Brackman Trio speelt in Kasteel Eerde

Het Brackman Trio speelt in Kasteel Eerde

Waar

Landgoed Eerde

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Het Brackman Trio speelt in Kasteel Eerde

Net zo verfijnd en weelderig als het voorkomen van kasteel Eerde, klinkt vandaag het Derde pianotrio van Brahms, gespeeld door het gelauterde Brackman Trio. Clara Schumann schreef in haar dagboek na het horen van Brahms' trio: ‘Geen ander werk van Johannes heeft mij compleet laten opgaan in een andere wereld; het prachtige poëtische tweede deel heeft zo een zoete en zachte beweging. Ik ben sinds lang niet zo gelukkig geweest’. Brahms zelf was weer erg onder de indruk van de jonge componist Zemlinksy en zorgde er persoonlijk voor dat zijn trio bij Brahms' eigen uitgever gepubliceerd zou worden.

Programma

Brackman Trio
Tim Brackman, viool
Kalle de Bie, cello
Rik Kuppen, piano

A. von Zemlinsky: Pianotrio in d, op. 3
- Allegro ma non troppo
- Andante
- Allegro

J. Brahms: Pianotrio nr. 3 in c, op. 101
- Allegro energico
- Presto non assai
- Andante grazioso
- Allegro molto

Brahms is de componist van kleine bouwstenen. Kleine motieven die gedurende het hele stuk van kernachtig belang zijn voor de ontwikkeling van de muziek. Dit is niet alleen ongelofelijk om te onderzoeken en te ontdekken maar het is wat de muziek van Brahms zo kenmerkt als we ernaar luisteren. De muziek doet aan als een groots en statisch monument, vol vlammende energie en drama.

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Alles op orde

De allure van kasteel Eerde is direct voelbaar zodra je het kasteel binnentreedt. Wat een weelde, wat een verfijning. Zowel ex- als interieur ademen de sfeer van begin achttiende eeuw, toen de adellijke Johan Werner van Pallandt het bouwwerk liet optrekken en er respectabele tuinen omheen liet aanleggen. Van Pallandt vergaarde fortuin als legeraanvoerder in de Spaanse Successieoorlog. De militaire precisie zien we ook terug in het strakke tuinontwerp van Eerde.

Kasteel Eerde stond ruim drie jaar in de steigers. De bel-etage van het kasteel is in de afgelopen drie jaar volledig gerestaureerd.

Praktische informatie

  • Loop via het bordes naar de hal van de bel-etage.
  • Ontvangst met koffie/thee.
  • Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.
  • Op deze locatie gelden wellicht aanvullende coronamaatregelen.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo